Zes redenen waarom je job dodelijk kan zijn

Of je nu werkt om te leven of je leeft om te werken, er zijn enkele angstaanjagende neveneffecten aan je job verbonden.

1. Het maakt je ziek
Een rondvraag uit 2010 heeft aangetoond dat zeven op de tien Belgen bij ziekte toch gaat werken. Slechts zo’n dertig procent blijft thuis tot ze genezen zijn. Dit betekent dat er heel wat bacteriën cirucleren op de werkvloer.

2. Het maakt je vet 
Volgens een Amerikaanse gezondheidsstudie heeft gedurende verschillende gedurende verschillende uren per dag te zitten een negatief effect op je metabolische functies. Je verbrandt bijvoorbeeld minder calorieën als je zit, wat maakt dat je verdikt en heel wat andere gezondheidsproblemen riskeert. Dit verhoogt ook je kans op sterfte. Vrouwen die meer dan zes uur per dag op een stoel doorbrengen, hebben ongeveer 40 procent meer kans om te overlijden dan wie minder dan drie uur per dag zit.

3. Het schaadt je rug, schouders en nek 
Een hele dag staan is ook niet goed voor je lichaam. Wie gedurende lange periodes op zijn benen moet staan, riskeert een slechte circulatie en zwellingen van de ledematen. Rugpijn komt twee keer zo vaak voor bij beroepen die vereisen dat je de hele dag rechtstaat in vergelijking met wie zit. Maar door constant over je computer gebogen te zitten, kun je chronische rug-, schouder-, nek- en polsproblemen krijgen.

4. Het schaadt je ogen
Heb je ooit al gehoord van het ‘computer-visie-syndroom’? Dit is een cluster van symptomen die je krijgt door lang naar een beeldscherm te staren: dit kan gaan van pijnlijke, droge ogen, hoofd-, nek- en schouderpijn tot een slecht zicht. Vaak zijn de kwaaltjes maar tijdelijk, je kunt proberen dit te voorkomen door minstens een keer per uur van je computerscherm weg te kijken.

5. Het veroorzaakt stress
Zowat 64 procent van alle Belgische werknemers heeft last van stress op het werk. Dat is een stijging met 18 procent sinds 2010, zo blijkt uit een onderzoek van HR-bedrijf Securex. Wie veel stress ervaart, kan lichamelijke symptomen ontwikkelen als hoofdpijn, vermoeidheid en emotionele reacties als woede.

6. Het verwoest je relatie
Iets meer dan een op vier Belgen ondervindt regelmatig spanningen in zijn relatie door zijn werk. Bij zowat twintig procent is de job van hun partner een reden voor liefdesproblemen, blijkt uit een recente enquête.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/550/Carriere-maken/article/detail/1916815/2014/06/14/Zes-redenen-waarom-je-job-dodelijk-kan-zijn.dhtml
We mogen niet vergeten dat we het grootste deel van ons leven op het werk doorbrengen. Als we ons daar niet goed voelen kan het ons goed ziek maken. Niet alleen het werk, maar ook collega’s kunnen het behoorlijk moeilijk maken. En sommige nemen hun werk mee naar huis zodat ze eigen 24uren bezig zijn met hun werk. Dit soms zonder het zelf te beseffen, dat maakt dat er ook relaties door stuk kunnen lopen. 
Wanneer je voelt dat het niet meer goed gaat op het werk, zoek voor jezelf wat je eraan kan doen. Vind jezelf geen oplossing probeer er dan met iemand over te praten zodat er oplossingen kunnen komen. Soms ga je merken dat je kritiek moet ontvangen ook dat kan op een moment een les voor je zijn. Of dat bepaalde woorden aanvallend of zelfs beangstigend kunnen aankomen. Dit gebeurd dan meestal nog door leidinggevend personeel. Maar ook daar moet je proberen overheen zien te komen zodat je naar een goede compromis kan komen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM