Kwaaltje? Dit probeert je lichaam te vertellen

Hoewel we ons lichaam zo goed mogelijk proberen onderhouden, blijkt het al te vaak een eigen willetje te hebben. Zo kan je uit het niets last krijgen van de hik of plotse druk in je oren ervaren. Al die kwaaltjes zijn eigenlijk een boodschap van je lijf, ontdek hier wat ze betekenen.

Spiersamentrekkingen rond het oog
Het samentrekken van je oogspieren, waardoor de huid onder je ogen lijkt te ‘trillen’, is een vaak voorkomende aandoening die optreden aan hetzelfde oog en in hetzelfde gebied van het ooglid. Vaak blijken stress, vermoeidheid en te weinig ontspanning de oorzaken van dit kwaaltje. De spasmen zijn algemeen ongevaarlijk, maar kunnen ook veroorzaakt worden door een neurologische stoornis en soms chronisch worden. De beste manier om ze te vermijden is door te ontspannen en genoeg te slapen.

Druk in de oren
Soms krijg je tijdens het vliegen, zwemmen of wandelen op hoge hoogte het gevoel dat er iets ‘ontploft’ in je oren. Hiermee wil je lichaam je laten weten dat je het even wat kalmer aan moet doen zodat het zich kan aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. De gebruikelijke oorzaak is dan ook vaak de natuurlijke egalisatie van het middenoor. Je kan je oren meestal weer ‘openen’ door even je neus dicht te houden en hard te ademen zodat er een tegendruk ontstaat.  Ook zuigen op een snoepje is effectief.

De hik
Net zoals iedere spier wel eens onwillekeurig samentrekt, doet ook de middenrifspier hetzelfde. Vaak krijg je het wanneer je te veel eet of koolzuurhoudende dranken en alcohol drinkt, je lijf wil je dan ook een seintje geven dat je best even wat mindert. Hoewel er veel trucs bestaan om de hik te bestrijden, blijken ze vaak bij iedereen een andere effectiviteit te hebben. De ene stopt met hikken wanneer ze verschieten, terwijl iemand anders soelaas vindt door omgekeerd water te drinken.

Steken
Inspanningsgerelateerde buikpijn, ook wel bekend als steken, is pijn net onder de ribben en kan erg storend zijn. De steek verdwijnt meestal wanneer je stopt met de inspanning. Hoewel het nog altijd wat gissen is naar de oorzaak, wordt het waarschijnlijk veroorzaakt door verminderde bloedstroom naar het membraam. Je lichaam wil je dan ook laten weten om even naar adem te happen om de zuurstofvoorziening op peil te houden. Om een steek te voorkomen, eet je best niet net voor de training en vermijd je sterk geconcentreerde vloeistoffen, zoals frisdrank of vruchtensap, voor of na de sportsessie.

Schokken
Soms ervaar je spontane samentrekkingen tijdens de sluimertoestand, net voor het begin van de slaap. Wetenschappers menen dat het een teken is dat je even je alcohol- en cafeïne-inname moet verminderen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/1916907/2014/06/13/Kwaaltje-Dit-probeert-je-lichaam-te-vertellen.dhtml
Ons lichaam vertelt ons heel veel, alleen mensen luisteren er niet naar of worden het niet gewaar. Ze kijken dan ook niet meer in de spiegel naar hun lichaam of durven het bijna niet meer te voelen met hun handen. En toch is ons lichaam de beste meter om aan te geven dat je iets te kort komt of dat er iets aan het broeien is. Wanneer je heel je lichaam kent en aanvoelt dan kan je ook sneller ingrijpen en kan je het bij een kwaaltje houden en hoeft het niet erger te worden. 
Mensen durf je lichaam volledig te bekijken ook je urine en stoelgang controleren is niet vies hoor. Bepaalde sterke geuren die je ruikt geef er aandacht aan. Het kan voor jezelf belangrijk zijn. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertentie