De walgelijke waarheid over schoenen passen

© thinkstock.

 

Je hebt er vast al over nagedacht terwijl je voet in dat mooie paar schoenen glijdt in de winkel: ‘hoeveel mensen hebben er voor mij al met hun voeten in deze schoenen gezeten?’ En hoewel we het antwoord liever negeren, zijn het er behoorlijk wat. Bovendien laten die zweterige en plakkerige voeten heel wat beestjes en bacteriën achter in dat ‘propere, nieuwe’ paar.

Volgens podoloog Jane Andersen zijn er heel wat beestjes die pret kunnen bederven wanneer we nieuwe schoenen passen. Zo kan je na een bezoekje aan de schoenenwinkel last hebben van voetschimmel of wratten.

Laarzen
De wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus. Hoewel de overdracht van het virus gebeurt door direct contact, kunnen mensen die kleine wondjes aan hun voeten hebben er snel last van krijgen. “Het feit dat je voeten het merendeel van de tijd in warme en bezwete schoenen vertoeven, verergert vaak het kwaaltje”, zegt Andersen. Schimmels raap je dan weer veel sneller op: vooral laarzen blijken de ideale kweekplaats hiervoor omdat het vocht moeilijk verdampt.

Andersen raadt dan ook aan om altijd sokken te dragen tijdens het passen. “Hoewel het kleine bakje met paskousen al een goede oplossing biedt, blijft het hygiënischer om je eigen kousen aan te hebben. Wie last heeft van zweetvoeten, neemt best altijd een extra paar mee. Zo krijgen de de bacteriën niet de kans om te broeden in de vochtige sokken.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/1915744/2014/06/12/De-walgelijke-waarheid-over-schoenen-passen.dhtml

Toch misschien van belang om dit te weten. Want als men een schoen past die in de winkel staat hoeveel voor jou hebben deze ook al gepast?
En nu kan je bepaalde schoenen wel passen met een sok, maar sommige ook weer niet. En men gaat ervan uit dat iedereen proper is meer ja dat kan je nooit zeggen.
Dus met deze tekst zijn we weer iets wijzer als we schoenen gaan passen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM