“‘Coole’ kinderen komen als volwassenen vaker in de problemen”

© thinkstock.

 

Populaire en coole kinderen brengen het ver in het leven. Of zo wordt toch vaak gedacht. Een nieuwe studie lijkt dat idee echter onderuit te halen: populaire tieners halen zich op latere leeftijd vaker problemen op de hals, van onaangepast sociaal gedrag over drank- en drugsmisbruik tot criminaliteit.

De studie, die deze maand in het vakblad Child Development verschijnt, volgde 184 Amerikaanse tieners tussen hun 13de en 23ste levensjaar. Ze gingen allemaal naar openbare scholen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Ook hun vrienden, familieleden en andere sociale contacten werden gevolgd en regelmatig ondervraagd.

De wetenschappers concluderen uit het onderzoek dat jongeren die zich in hun tienerjaren ‘cool’ proberen te gedragen – of alleszins zo overkomen bij hun sociale contacten – later vaker problemen krijgen op het vlak van drugsgebruik, in hun sociaal leven en vaker criminele feiten plegen. Ze zijn ook vroeger seksueel actief en trekken vaker rond met fysiek aantrekkelijke personen.

Veel deelnemers die op hun 13de nog als ‘cool’ werden aanzien, werden op hun 22ste dan ook beschouwd als minder competent. Die trend valt volgens hoofdonderzoeker Joseph P. Allen te verklaren doordat “coole kinderen, die al vroeg populair waren, na verloop van tijd meer en meer extreem gedrag moesten vertonen om nog ‘cool’ over te komen bij de subgroep van andere tieners”.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/575/Gezin/article/detail/1915638/2014/06/12/-quot-Coole-kinderen-komen-als-volwassenen-vaker-in-de-problemen-quot-.dhtml

Deze zijn soms naief en daar komen ze door in de problemen. Ergens kan ik de stelling wel volgen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM