Klein is sexy: waarom we ons in te krappe schoenen wurmen

© Thinkstock.

Sinds de jaren 70 zijn de voeten van de gemiddelde Britse vrouw met twee maten gegroeid. Toch verdragen heel wat dames de pijn van rond te lopen in te krappe schoenen omdat onze maatschappij blijkbaar kleinere voeten aantrekkelijker vindt.

Onderzoek aan het Britse College of Podiatry heeft aangetoond dat steeds meer Britse vrouwen de verkeerde schoenmaat kopen. 2000 volwassenen namen deel aan de rondvraag, een kwart van de mannen en 41 procent van de dames meent dat hun voeten groter zijn geworden met het verouderen. Ongeveer de helft denkt dat dit door een gewichtstoename komt. Onderzoekster Lorraine Jones: “Voeten worden groter omdat de mensen langer en ook dikker worden. Hoe meer je weegt, hoe groter de druk op de onderste ledematen. Je voeten passen zich aan aan deze verhoogde druk. Dit kan leiden tot pijn en de ontwikkeling van artritis.”

Beschaamd
Podoloog Emma Supple zegt dat vrouwen nog steeds geloven dat kleine, slanke voeten elegant en vrouwelijk zijn. Dit is een reden waarom sommige dames weigeren de realiteit onder ogen te zien en grotere schoenen te kopen. Een woordvoerster van College of Podiatry voegt eraan toe dat negen op de tien vrouwen nu de foute maat dragen. “Grote voeten zijn niets waar vrouwen zich over moeten schamen. Maar het idee dat een kleine maat vrouwelijker is, blijft bestaan. Er is nog heel wat werk aan de winkel om schoenen te ontwikkelen die fahionable zijn en die makkelijk zitten. Een andere reden waarom vrouwen te kleine schoenen dragen, is dat ballerina’s bijvoorbeeld af de voeten vallen als ze niet te klein zijn”, besluit Supple.

Waarom vrouwen schoenen dragen die niet passen:

1. Toen ik thuis kwam, zaten de schoenen plots niet meer zo comfortabel als in de winkel. (35 procent)
2. Ik was dol op de schoenen, maar ze hadden mijn maat niet meer. (27 procent)
3. Ik kocht ze op het internet en wist niet dat ze niet zouden passen. (26 procent)
4. Ze waren afgeprijsd (19 procent)
5. Ik had geen tijd om de schoenen te passen in de winkel. (15 procent)

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/2202/Fashion/article/detail/1907008/2014/06/03/Klein-is-sexy-waarom-we-ons-in-te-krappe-schoenen-wurmen.dhtml

Voor heel wat vrouwen zijn voeten vies lelijk en juist om hen ergens heen te brengen. Dat maakt dat ze soms ook schoenen gaan kopen die te klein zijn, of langdurig hun voeten op hoge hakken laten staan. Kleine voeten kunnen sexy zijn als ze maar verzorgd zijn. En in bepaalde landen zoals China was het zelfs een schoonheidsideaal. Dat werd dan ook lotusvoetjes genoemd die gewoon misvormd waren maar waar bepaalde Chinese vrouwen toch een grote aantrekkingskracht mee vertoonde.
Gewoon mooie verzorgde voeten is belangrijk om ze ook sexy te laten overkomen. Zeker nu dat slippers toch redelijk veel gedragen worden wordt er ook naar de voeten gekeken.
En mensen nogmaals verzorgde voeten die men laat zien, is een verzorgd iemand.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM