EEN RELATIE MET DE EX VAN JE MOEDER

Ik heb een relatie met de ex van mijn moeder’

Yasmin is de beste vriendinnen met haar moeder. Alles kan ze met haar bespreken. “Maar wat er nu is gebeurd, dat zal ik haar nooit kunnen vertellen. Dat breekt haar hart.” Yasmin is namelijk verliefd. Op de ex van haar moeder.
“Mijn moeder en ik wonen al jaren samen met elkaar en we vonden het daarom eens tijd worden om het huis te laten opknappen. Maar ik had nooit gedacht dat toen de aannemer voor de deur stond, mijn leven radicaal zou veranderen.”

Afbeeldingsresultaat voor EEN RELATIE MET DE EX VAN JE MOEDER

Een goed bod
Na het huis te hebben bekeken, deed de aannemer een goed bod om het huis te verbouwen. Na een dag wikken en wegen besloten Yasmin en haar moeder het te doen. “De aannemer, ik noem hem maar even F., kwam niet veel later met een aantal mannen bij ons thuis klussen. Na een aantal dagen hard werken, begon er iets op te bloeien tussen F. en mijn moeder. Ze vonden elkaar steeds leuker, maar het leeftijdsverschil zat mijn moeder niet lekker. F. was namelijk twaalf jaar jonger. Hij vond het niet erg, maar mijn moeder wilde alleen vrienden blijven. Na wat aandringen, ging ze er toch in mee.”

“Toen we twee dagen later met z’n drieën in de stad liepen, kwam F. ineens naast me staan. Hij zei iets wat ik totaal niet zag aankomen. Namelijk dat hij geinteresseerd was in mij! Hij zei dat hij graag zou willen dat ik wat ouder was, of hij wat jonger. Ik schrok me kapot en keek gelijk om me heen of mijn moeder dit had gehoord. Gelukkig stond ze naar een etalage te kijken en had ze niks door.”

Hij hield mijn moeder voor de gek
Yasmin negeerde zijn opmerking, maar kookte binnen van woede. “Hij was de vriend van mijn moeder! Hoe kon hij zoiets zeggen? Vanaf de dag dat hij kwam klussen verbleef hij al in ons huis. Ik vond dat helemaal niet leuk, vooral omdat ik wist dat hij mijn moeder voor de gek hield.” Na die ene opmerking liet F. steeds vaker merken wat hij voor Yasmin voelde. “Hij is 35 jaar, maar een ontzettend knappe en gespierde man. En ook nog eens heel sympathiek. Het voelde aan de ene kant goed wat hij deed. Hij gaf me aandacht op een manier die ik nog nooit eerder had gekregen. Alles deed hij om de glimlach op mijn gezicht te behouden. Ik voelde me vertrouwd bij hem, maar ik was tegelijkertijd heel boos. Hij was niet eerlijk tegenover mijn moeder en mij. Dus sprak ik hem erop aan.”

“Ik vertelde hem dat hij zich moest aanpassen en herinnerde hem eraan dat bij ons was voor mijn moeder. Niet voor mij. Hij zei op zijn beurt weer dat hij wist dat het slecht was wat hij deed. Hij bood zijn excuses aan, maar zei ook dat hij er niks aan kon doen dat hij me leuk vond. En het voelde voor mij ook alsof we elkaar al jaren kenden. Maar zijn bekentenis dat hij alleen in huis bleef vanwege mij vebaasde me. Wat moest ik hier nou mee?”

Na twee weken hem te hebben genegeerd, begon Yasmin F. stiekem met de dag leuker te vinden. “Maar het kon en mocht niet. Wat als mijn moeder erachter zou komen? Ze zou zo teleurgesteld zijn in mij. Ik zou uit huis gegooid kunnen worden, mijn familie zou me niet meer accepteren en bovenal zou het mijn moeder intens verdrietig maken.

Een punt achter de relatie
“Na het opknappen van het huis bleef F. nog een maand bij ons thuis. Dat was een moeilijke tijd. Het was gezellig in huis, maar de reden waarom ik het gezellig vond, stoorde me. Ik had hem dagelijks dicht bij me en kon altijd in zijn mooie bruine ogen kijken. Maar ik kreeg hartkloppingen van het idee dat hij mijn moeders vriend was. Verschrikkelijk.”

“Mijn moeder en F. sliepen altijd apart, op aandringen van F. Mijn moeder vond dat maar vreemd en wilde koste wat kost de relatie redden. Hij besloot uiteindelijk om er een punt achter te zetten. Ik vond dat zo zielig voor haar, want ze was ontroostbaar.”

F. vertrok diezelfde dag nog uit huis. Hij kreeg een eigen huisje en sindsdien komt Yasmin elke week bij hem langs. “Hij had het heel goed bij ons. We kookten voor hem, verzorgden hem en hij voelde zich thuis bij ons. Voordat hij bij ons introk had hij het slecht. Hij had vaak geen geld en zijn vorige huis was een bouwval. Maar zijn liefde voor mij was groter dan het goede leven dat hij had bij ons thuis en dat raakte me.”

Toekomst
“Mijn liefde en respect voor hem (en dat van hem voor mij) is heel groot. We hebben allemaal mooie plannen. We willen trouwen en een eigen gezinnetje beginnen als het kan. Maar dat zal moeilijk worden. De relatie zal niet worden geaccepteerd door mijn familie. Hij is vijftien jaar ouder dan ik en daar komt bij: hij heeft wat met mijn moeder gehad.”

Yasmin wil het niets liever dan het allemaal aan haar moeder vertellen. “Maar dat is geen optie. Ik zou willen zeggen dat het me spijt, maar ik kan er niks aan doen dat ik verliefd ben geworden. Ik zou wel willen schreeuwen: ‘Hier heb ik ook niet om gevraagd!’, maar het heeft geen zin. Ik heb geen idee wat ik moet doen.”

Afbeeldingsresultaat voor EEN RELATIE MET DE EX VAN JE MOEDER

Soms kan iets een grote wending brengen, en gaan mensen je mis zien omdat je juist je gevoel volgt. Is het verkeerd? En ja men kan de vraag stellen of de relatie instant kan gehouden worden omdat het een ex is van de moeder. Maar als men nu de ouderdom erin gaat gooien dat is toch voor niets nodig. Want ouderdom speelt in gevoel en liefde geen rol. Als je maar weet beide waar je op zo een moment aan begint.
Maar ik ken genoeg mensen die een relatie hebben met een oudere partner en zeer gelukkig zijn.
Natuurlijk is het zo, verliefdheid brengt veel te weeg en als je vanuit daar gaat handelen kan verliefdheid wel eens pijn gaan doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Sil at Sea

-IETS MET MAANLICHT & ZEEZICHT-

Carpe Diem

Gewoon het leven dus...

MichielZiet.com

Dagelijkse dingen die soms meer bijzonder zijn dan je denkt

Elyzenn

Musings of a messy minded note-nerd

Aquarius

Een klasse WordPress.com site

Groeten uit #Tienen

𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐨𝐞𝐝 𝐢𝐬 𝐨𝐦 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐧𝐞𝐞𝐦 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬 𝐨𝐩 𝐝𝐞ze S𝐢𝐭𝐞 🗣

Lief Huis

Over veilig thuis zijn

Mieke Van Looy's

One Shot of Wonderness a Day

Neverendingnotes

Niksjes, Nutjes, Notities & Nieuwsgierigheden

'T is Maan

haken, breien, tuinieren, hardlopen en meer!

VanGodenEnMensen

(Nieuws) Over religie en filosofie door Paul Delfgaauw

Bewegen en nog veel meer

Bewegen kan altijd en overal

Vier elk klavertje

Omdat je leven het vieren waard is.

The Victoria Tales

"We are not interested in the possibilities of defeat. They do not exist." - Queen Victoria

ECLECT

Humanistisch Eclectisch Religieus

heyesther

create your own health and happiness

MichielZiet

Dagelijkse dingen die soms bijzonderder lijken dan je denkt.

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Hurricane Willem nu je hier bent. Welcome to the blog of Discobar Bizar, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Hurricane Willem whilst you are here!

CountingCatbirds

Juju & Journaling

Mieniliciousblog

Benieuwd of het leven echt begint op 40 of 41 ...

Wimmeke

A grandmother is a little bit parent, a little bit teacher, and always a best friend.

Coaching De Lotus - kinder-en gezinscoaching

Vind hier het antwoord op je vragen....

Mandy van Ewijk

moeder baby ontwikkelingen & nog meer

Leven met Chronische Lyme en Co-infectie

Een ziekte die je vaak niet van de buitenkant ziet.

De tijd van uw keuzes

In uw hersenen zit een systeem, een stemmetje in uw hoofd en een tijdsbalk.

Liestoire

|| Lies Tanghe ||

Feelings With Music

A diary combined with lyrics

KoningsKrabbels | Weblog van Sandra de Koning - van de Pol

Lief, Leuk, Lachen, Leven, Lessen, Lezen, Luisteren, Langdradig, Lastig, Lanterfanten, Lef, Loslaten & Later...

GezondheidsCentrum-HealthCentre Ludwig Tummers

Full Service Para-medisch & para-psychotherapeutisch GezondheidsCentrum

Make Love not War

Healer. medium, auteur, kunst met een boodschap, spiritueel genezen, alternatieve geneeskunde, gezonde voedings adviezen, ziekte van Lyme begeleiding, tweelingzielen

Sattva Chandra

Bewustzijn,spiritueel,New Paradigm MDT, Hypnose,Hspers

Grensgevallen

Een grens is een wens

%d bloggers liken dit: