Seksuele voorkeur van de vrouw is grillig

Gerelateerde afbeelding
Het libido van vrouwen is grillig en onvoorspelbaar. De route naar seks verloopt anders dan bij mannen, en hun seksuele voorkeuren zijn minder eenduidig.
Wat betekent eigenlijk een hoog libido? Voorheen werd gedacht dat het ging om hoe vaak je aan seks dacht, hoe vaak je seks wilt en hoe vaak je erover fantaseert. Als je het libido op deze manier bekijkt, dan hebben mannen een hoger en sterker libido dan vrouwen. Voor vrouwen ligt de betekenis van libido complexer. Hun zin in seks is gevoeliger voor omgevingsfactoren en is ook moeilijker te sturen. Je zou het libido van vrouwen daarom “vloeibaar” kunnen noemen. Het gaat als het ware met de flow mee. Hoe zit dat precies?Een vloeibaar libido?
Het libido van vrouwen blijkt zich sterk aan te passen aan de omgeving. Hoe groot de invloed van de omgeving is op de zin in seks, verschilt per vrouw. Maar over het algemeen hebben sociale contacten van vrouwen een grote invloed op beslissingen over seks. Vrouwen die bijvoorbeeld regelmatig naar de kerk gaan, staan minder gewillig tegenover seks. Bij mannen brengt het kerkbezoek geen enkele remming teweeg op hun sexdrive.Vrouwen met een hoge opleiding staan gewilliger tegenover seks en staan meer open voor gevarieerde standjes. Bij mannen is dit anders: bij hen is het opleidingsniveau niet van invloed op hun houding tegenover seks. Vergeleken met mannen zijn vrouwen ook minder constant in hun houding ten opzichte van vreemdgaan of hun mening over seks voor het huwelijk.

Vrouwen worden “anders” opgewonden
Ook qua seksuele voorkeur zijn vrouwen niet eenduidig. In een onderzoek aan de Northwestern University lieten wetenschappers erotische films zien aan hetero- en homoseksuele mannen en vrouwen. Tijdens de film werd hun staat van seksuele opwinding getest door meetapparatuur aan hun geslachtsdelen te verbinden.

De onderzoekers vroegen waar de mannen en vrouwen opgewonden van werden bij het zien van de film. De vrouwen zeiden dat ze opgewonden werden van de heteroseksuele seksscènes. Uit de test bleek echter dat ze opgewonden werden van zowel man-vrouwseks, man-manseks en vrouw-vrouwseks.

De hetero- en homoseksuele mannen bleken exact te weten waar ze opgewonden van werden. Heteroseksuele vrouwen staan ook meer open voor relaties met dezelfde sekse, in tegenstelling tot mannen. Ook blijken lesbische vrouwen vaker seks met mannen te hebben dan homoseksuele mannen met vrouwen.

Een langere route route naar seks
De route die naar seks leidt verloopt voor vrouwen anders dan voor mannen. Het libido van vrouwen is zeer gevoelig voor sfeer. In de juiste context kan het libido van een vrouw zeer hoog zijn. Maar als er iets tussenkomt wat de sfeer verpest, dan kan de zin in seks voor een vrouw in één klap weg zijn.

Loopt bij mannen de route naar seks gewoon van A naar B, vrouwen bewandelen het liefst een spannende omweg. Het verlangen moet bij vrouwen eerst opgebouwd worden. Dit gebeurt via praten en het creëren van een romantische en vertrouwelijke sfeer. Vrouwen willen eerst een emotionele verbondenheid voelen, pas daarna hebben ze zin in seks. Voor mannen is de seks zélf het voelen van een connectie, zij hebben deze “omweg” niet nodig.

Lustopwekkers hebben minder effect
Verminderde zin in seks kunnen mannen eenvoudiger oplossen met medicijnen dan vrouwen. Dit komt doordat het libido van mannen meer biologisch bepaald is. Voor vrouwen is een laag libido minder makkelijk op te peppen met hormonen.

Al vele vrouwelijke medicinale libido-oppeppers zijn jammerlijk geflopt, zoals bijvoorbeeld detestosteronpleister (Intrinsa) of de vrouwelijke Viagra-variant van farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim. Behalve de ongemakken die ze meebrachten zoals haargroei of een lage stem, zorgden ze niet voor een aanzienlijke verhoging van het libido.

Veel professionals uit de medische wereld en uit de hoek van de psychologie betwijfelen dan ook sterk of medicatie de beste oplossing is voor vrouwen met een verminderd libido.

BRON: http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/seks-relatie/24034/seksuele-voorkeur-van-de-vrouw-is-grillig

Wat wij mannen misschien nog niet wisten over de grillen van de seksuele voorkeuren van een vrouw. Het kan soms zijn dat een vrouw een hoog libido heeft en dat de man niet kan geven wat de vrouw op dat moment verlangt. Dan is het ook van belang om daarover te praten. In die zin van wat er kan aan gedaan worden om toch de vrouw het nodige te geven. Maar laat je nu als vrouw niet afschrikken, als je denkt maar dat heb ik helemaal niet. Vrouwen, niet iedere vrouw is hetzelfde. En liefde en seks heeft nog zoveel ander moois te bieden. Want het mag geen plicht zijn, maar ook mag het geen sleur worden zodat je niet meer kan genieten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM