Groter risico op partnergeweld bij studenten die agressieve sporten beoefenen

Een nieuwe studie toont een verband tussen agressieve sporten en partnergeweld onder studenten.

Een nieuwe studie toont een verband aan tussen agressie in de sport en partnergeweld. De kans dat een tienerjongen zijn vriendinnetje mishandelt blijkt twee keer zo groot als hij basketbal of American football speelt.

Geïnspireerd door een vermoeden van een correlatie tussen agressieve sporttakken en partnergeweld onder studenten in het hoger onderwijs, werden gegevens onderzocht van de relaties van 1.648 mannelijke studenten van zestien hogescholen in Californië.Studenten die sporten zoals American football en basketbal beoefenden, bleken hun partners vaker fysiek, seksueel of psychologisch te mishandelen dan studenten die geen sport beoefenden of studenten die zwemmers, worstelaars of tennisspelers waren.

Onder tieners die enkel American football speelden, was de kans op partnergeweld 50 procent hoger dan bij anderen. De studie werd uitgevoerd door de Universiteit van Pittsburgh en het kinderziekenhuis van die stad.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1829880/2014/03/26/Groter-risico-op-partnergeweld-bij-studenten-die-agressieve-sporten-beoefenen.dhtml

Zelf heb ik ook jaren lang een agressieve sport beoefend zelfs op semi professioneel vlak. Toch heb ik nooit een gevoel gehad om geweld te gebruiken op mijn partner of tegen vrouwen. Ik denk meer dat het in de persoon zit die niet met zijn agressie overweg kan en dat dan zo agressief wordt gedaan. En dan nog vrouwen en kinderen slaag je NOOIT dat is een stukje onmacht laten zien. En het gebeurd nog te vaak partnergeweld. Sommige durven er dan ook niet over praten of het naar buiten brengen. Ook mogen we niet vergeten dat de laatste jaren de man het slachtoffer wordt van partnergeweld. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM