Waarom mannen van borsten houden

Waarom mannen van borsten houden

Evy Gruyaert prikkelde op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren meer onze aandacht dan die struikelende Antwerpse panda. Haar diep uitgesneden decolleté bracht de verbeelding op hol en veroorzaakte een ‘buzz’ op Twitter. Maar waarom eigenlijk? Hoe komt het dat 95 % van de mannen een uitgesproken liefde voor borsten heeft? Relatietherapeut en uro-androloog Bo Coolsaet zocht mee in het decolleté naar antwoorden en kwam met verheugend nieuws. “Wie veel naar borsten kijkt, leeft vijf jaar langer.”

 

Oerman

Het moeten saaie tijden geweest zijn voor de man, maar ooit was er een tijd dat gluren naar vrouwenborsten voor hem worst kon wezen. De achtersteven daarentegen bracht de testosteronspiegel in die periode eerder op hol. Pas toen onze voorouder, de homo erectus, rechtop ging lopen, veranderde niet alleen het gezichtsveld, maar ook de appetijt.

“Dat is 1,7 miljoen jaar geleden. Tot dan waren de verleidingselementen het zwellen van de geslachtsorganen en het verspreiden van geuren en slijmen,” duikt professor Coolsaet terug in de tijd. “Met het rechtop lopen verdween de vulva en het achterste in mindere mate uit het zicht als verleidingsmechanisme. In die periode zijn andere geslachtskenmerken zoals de borsten meer tot ontwikkeling gekomen en zich als verleidingsornament gaan opwerpen. Overigens moet je de boezem vroeger niet alleen situeren in een seksuele context. Er zijn periodes geweest dat ze een teken van vruchtbaarheid waren en van het kunnen voeden van kinderen.”

Waarom mannen van borsten houden

Brein

Niet alleen rechtop kunnen lopen, maar ook het brein zorgde ervoor dat de fascinatie groeide. “Met de ontwikkeling van de hersenen en de daaraan gekoppelde verbeelding zijn we een esthetische connotatie aan de borsten gaan geven. Het ging plots meer dan enkel om voeding. Met het verkrijgen van meer intelligentie verbreedde het beeld dat oorspronkelijk puur op de geslachtsdelen gericht was.

Ook ogen, heupen, brede bovenkaken begonnen een rol te spelen als verleidingselement. Overigens zijn bij primitieve culturen borsten veel minder een verleidingsmiddel. Zeker als ze het koppel de hele dag bloot zien.” “Dat geldt ook hier natuurlijk. Zet een man voor duizend vrouwen met blote borsten en de kans is heel groot dat hij daar na een tijdje geen zier meer om geeft.

Primitievere culturen zijn meer genitaal gericht. Borsten op zich zijn voor hen niet erotiserend. Toch is het beter om ernaar te blijven gluren. Volgens een Duitse studie leven mannen die er veel naar kijken vijf jaar langer. Het bevordert de opwinding en doet het hart sneller slaan en de bloeddoorstroming toenemen. Dat is goed voor de gezondheid. We moeten er dus voor blijven gaan,” lacht Coolsaet.

Borstvoeding

Jong geleerd is oud gedaan. Zeker voor wie als baby veel van moeders melkproductie genoten heeft. “Baby’s die veel borstvoeding krijgen, zullen later een groter genotsgevoel hebben van borsten. Hoe langer ze zogen, hoe meer invloed het zal hebben. Jongetjes krijgen zo hun liefde voor de boezem en erotiek via de moederborst ingelepeld. Kinderen die in zo’n warme sfeer opgevoed zijn, zullen later ook meer warmte uitstralen.”

Waarom mannen van borsten houden

Borsten vs billen

Mannen onder elkaar delen zich aan de toog na het drinken van meerdere pinten in als billen- of borstenmannen. Verschil moet er zijn. “Billen blijven aanspreken,” zegt Coolsaet. “De interesse voor het achterste was er dus het eerst toen onze voorgangers op handen en voeten moesten kruipen. Die belangstelling voor de billenpartij is er nog altijd. Dat blijft in het genetisch apparaat zitten. En niet alleen de billen. Het hele achterlijf zien vele mannen al te graag.”

Steeds groter

Juicht! Studies wijzen aan dat borsten in omvang toenemen. Waar twintig jaar geleden B de courante maat was, is dat nu C in België. “Toch moeten ze niet altijd groot in omvang zijn. In mijn praktijk komen meerdere mannen die het ook hebben voor kleinere exemplaren. Het varieert van cultuur tot cultuur. Daar hebben ze liever grote, daar kleine. Het ideaalbeeld zou een C-cup zijn, maar eigenlijk moet je daar niet te veel over nadenken,” stelt Coolsaet die naar anticonceptiva wijst als oorzaak van grotere borsten.

“Deze bevatten oestrogenen of vrouwelijke hormonen waar het borstweefsel gevoelig voor is. Het verhoogde BMI en de vervuiling spelen eveneens een rol. Door het gebruik van de pil zitten er meer oestrogenen in het water wat trouwens niet bevorderlijk is voor de vruchtbaarheid van de man.”

Borstvergroting

Er mogen dan wel mannen zijn met een voorkeur voor kleinere borsten, toch aarzelen vele dames niet om voor een vergroting te gaan. Sommige prijzenkloppers bieden een maatje meer al voor zo’n 2.600 euro aan. “Ze zien het als één van hun troeven om iemand ermee te verleiden. Verschillende vrouwen houden immers aan kleine borsten een minderwaardigheidscomplex over. Om hun eigenwaarde te verbeteren, laten ze siliconen inplanten,” aldus Coolsaet.

Waarom mannen van borsten houden

Minder bloot

De westerse wereld heeft altijd al een fascinatie voor de boezem gehad. In sommige tijdperken lieten de decolletés weinig aan de verbeelding over. Andere periodes van de geschiedenis stonden dan weer garant voor sterk ingesnoerde borsten. Wie vijftig jaar geleden – toen kanten kraagjes zedig tot het bovenste knoopje werden dichtgeknoopt – durfde te voorspellen dat vrouwen ooit topless zouden zonnebaden, zou voor gek versleten zijn.

En toch loopt het tijdperk van de monokini op zijn einde. Textiel rukt weer op aan het strand. “Ontwerpers hebben ingezien dat we maatschappelijk te ver zijn gegaan. Bedekte lichaamsdelen prikkelen meer. De evolutie gaat weer in de richting van de echte badpakken. Ik heb al verschillende fases meegemaakt. Op Franse stranden lag iedereen vroeger in monokini. Alles was zichtbaar. Nu lijkt niemand er nog naar te kijken. De trend is dat niet alles bloot moet zijn. Kleding moet verhullen en wat aan de verbeelding overlaten.

Mystiek ontwikkelen over wat eronder zit. Het stimuleert de verbeelding. Anders zijn er we er te snel op uitgekeken. Er is niets mis mee dat een vrouw met een decolleté de verbeelding bij een man probeert te stimuleren. Het is juist goed. De man moet net buiten honger krijgen en thuis gaan eten. Zijn partner zal er alleen maar tevreden mee zijn.”

BRON: http://www.vandaag.be/bizar/148185_waarom-mannen-van-borsten-houden.html

Wij mannen houden ervan, we kijken er naar en we …… Nu vrouwen pronken er ook graag mee en proberen zo hun vrouwelijkheid toch ten toon te geven. En een borst is niet zomaar een borst. Als men weet dat er een baby mee gevoed kan worden en zo kan opgroeien en dat het toch een prijskaartje van de vrouw is. Kleine grote het geeft de vrouw iets. En toch spijtig dat sommige het soms moeten bekopen om een en in het slechtste geval 2 te laten amputeren. Daar dan toch heel wat psychologische hulp komt bij kijken. Andere willen dan weer af van hun kleine borsten en gaan tot een borstvergroting over. Dat ook niet altijd loopt zoals het zou moeten. Nog andere die grote borsten hebben het liefst kleine willen. En zo merk je dat sommige vrouwen niet gediend zijn met wat ze van moeder aarde gekregen hebben.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM