“Betaal borstreconstructie terug” (oproep)

Betaal borstreconstructie terug (oproep)

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) vindt duizenden euro’s voor een borstreconstructie onaanvaardbaar. Daarom is ze een campagne gestart om reconstructies te laten terugbetalen na een amputatie. Dat meldt de VRT.

 

Momenteel valt een borstreconstructie onder de noemer ‘esthetische ingreep’ en wordt daarom niet terugbetaald. De VLK onderzocht in 2008 de kostprijs van zo’n reconstructie. De kosten liepen uiteen van 800 tot maar liefst 3.300 euro, per borst. “Onaanvaarbaar”, zegt Chris Heremans van de liga. “Want voor veel patiënten is het een essentieel onderdeel van het genezingsproces.”

Campagne

Met haar campagne wil de VLK van zoveel mogelijk vrouwen te weten komen wat zij betaalden voor een reconstructie. “Daarmee kunnen we een dossier aanleggen om de overheid van het probleem te overtuigen”, klinkt het. Vrouwen kunnen anoniem vragen beantwoorden via www.kankermeldpunt.be.


Voor de krant zijn we op zoek naar vrouwen die willen getuigen over de kostprijs van hun reconstructie. U kan daarvoor terecht op hier@reageren.be. Vermeld uw naam, gemeente en telefoonnummer. Discretie verzekerd.

 

BRON: http://www.vandaag.be/binnenland/148117_betaal-borstreconstructie-terug-oproep.html

Dat is dan ook weer zo een stap. Je hebt het nodige overwonnen en dan komt de dobber een borstreconstructie dat toch heel wat geld kan kosten. Daarom hoop ik er meer over te mogen lezen zodat bepaalde weten hoe en wat. Ook kan je altijd via het meldpunt gaan of info erover te krijgen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM