Agressiewaarschuwing nodig bij antidepressiva

 

In de bijsluiter van bepaalde soorten antidepressiva moet een waarschuwing worden opgenomen dat het middel agressie kan opwekken. Dat adviseert het Nederlandse bijwerkingencentrum voor medicijnen (Lareb) naar aanleiding van 88 meldingen over een verband tussen agressie en middelen als Prozac.

Zo zouden meerdere mensen iemand hebben aangevallen na het nemen van zogeheten serotonine-opnameremmers. Ook zouden de middelen paroxetine, venlafaxine, fluoxetine (Prozac), citalopram, fluvoxamine, escitalopram en sertraline een rol spelen in meerdere moordzaken. Een vrouw kreeg bijvoorbeeld strafvermindering, omdat zij verminderd toerekeningsvatbaar was door een antidepressivum toen zijn haar man en dochter vermoordde met een bijl.

Bij een aantal vergelijkbare middelen wordt wel al gewaarschuwd voor agressie als bijwerking, maar in sommige gevallen alleen bij gebruik door kinderen. Het College Beoordeling Geneesmiddelen moet nu beslissen of dit, zoals het Lareb wil, voor alle leeftijden in de bijsluiter moet komen.

BRON: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=15813

Hier ben ik helemaal met eens. Vele weten niet dat ze antidepressiva slikken er toch agressie in de persoon kan ontstaan. Dit omdat het ups en downs heeft. En juist in die dal punten niets kan verdragen worden zodat ze hun kunnen gaan afreageren op een verkeerde manier.

Ook een arts zou de persoon er moeten van op de hoogte brengen. En geregeld laten langs komen om een evaluatie op te maken. Zodat snel op de bal gespeeld kan worden mocht de persoon zich zo uiten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM