Vier waterdichte manieren om je relatie te verknallen

© thinkstock.

Stabiele relaties zijn niet voor iedereen in wieg gelegd, maar de kans is groot dat er al heel wat gesneuveld zijn door één van deze vier – vaak onbewuste – fouten. Omdat we meestal pas beseffen dat het goed scheef zit als het eigenlijk al te laat is, zetten we enkele waterdichte manieren om je relatie te verknallen in de verf. Jezelf bewust maken van dit gedrag is toch een eerste stap in de goede richting.

1. Je partner als vanzelfsprekend beschouwen
Eén van de beste manieren om het einde van een relatie te verzekeren is te denken dat je partner er zomaar altijd voor je zal zijn om alles beter en gemakkelijker te maken. Appreciatie en erkenning zijn een must. Een simpele “dank u” kan zoveel verschil maken.

2. Je hebt nooit (meer) iets te vertellen
Blik eens terug op een gefaalde relatie…De kans is groot dat jullie in de beginfase uren konden vullen met verhalen te delen, aan de telefoon of eender waar. Onder babbelen valt uiteraard niet gewoon het zinloos heen en weer kaatsen van woorden. Als koppel heb je ook nood aan oprechte conversaties, die iets prijsgeven over wie jullie zijn. Wanneer je de zin voelt wegebben om deze dingen met je wederhelft te delen, is dat zeker iets om aan te werken. Praten is en blijft een essentieel ingrediënt van een sterke relatie.

3. Je ontwijkt het uiten van gevoelens
Naarmate de jaren samen passeren, kan de neiging ontstaan om te stoppen met lieve woordjes. Het is zelfs zo dat sommige koppels vaak ook geen moeite meer doen om woede te uiten als er hen iets op de lever ligt. Hoewel dit perfect menselijk is, moet je toch proberen vermijden dat je compleet emotieloos wordt ten opzichte van je partner. Delen wat je voelt en denkt is broodnodig en soms een noodzakelijk kwaad. Puur (moeten) teren op de gedachte van graag zien, is niet genoeg.

4. Jullie beleven geen plezier meer
We binden ons aan een liefdespartner voor uiteenlopende redenen. In veel gevallen beginnen we een relatie omdat die ene persoon dezelfde kijk heeft op het leven of net die eigenschappen bezit die we zoeken in iemand om oud en grijs mee te worden. Boven alles kiezen we onze wederhelft omdat we genieten van er tijd mee te spenderen. Plezier beleven is zo belangrijk. Wanneer alles als een sleur of een gewoonte begint te voelen, gaat het niet de goede richting uit. De pret bewaren maakt je relatie zoveel gezonder en sterker. Wie wil dat nu niet?

© thinkstock.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1825463/2014/03/21/Vier-waterdichte-manieren-om-je-relatie-te-verknallen.dhtml
Je kan natuurlijk op verschillende manier je relatie verknallen. En het belangrijkst als er niet meer gepraat wordt, als men naast elkaar gaat leven. Dat men geen aandacht meer geeft voor de ander. En dat men in een relatie elkaar zo aan het vasthouden is dat men verstikt erin. Vrijheid geven is een belangrijke factor en vertrouwen.
Zoiets is dan ook belangrijk als men een vriendschapsrelatie hebt.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM