School verbiedt leggings wegens te grote afleiding voor jongens

© Leggings bij American Apparel..

Een Amerikaanse middelbare school heeft een brief naar de ouders van de leerlingen gestuurd waarin meisjes verboden wordt om leggings te dragen. Dit verbod zorgt voor heel wat hetze in de Verenigde Staten, nadat ouders hebben geklaagd dat deze voorschriften oneerlijk zijn voor meisjes.

Sommige meisjes in de school Haven in het Amerikaanse Evanston kregen vermaningen van leerkrachten omdat ze in strakke leggings op school rondliepen. Een brief van de directie verduidelijkte later dat leggings verboden zijn wanneer ze zonder shorts of rokjes gedragen worden. Omdat sommige leerkrachten dit kledingstuk ongepast vinden. Ook zijn lage broeken verboden, die moeten op de taille gedragen worden. Sommige kinderen kregen een berisping, anderen werden naar huis gestuurd of werden verplicht hun turnshort aan te trekken.

Mama Juliet Bond kwam in opspraak tegen deze kledingvoorschriften. “Onze dochters moeten zich niet schamen om hun veranderende lichamen. Deze maatregel draagt bij tot de ‘verkrachtingscultuur’.” Papa Kevin Bond voegt daaraan toe dat de leerkrachten zich minder zorgen moeten maken over hoe meisjes zich kleden, maar dat eerder de houding van de jongens moet veranderen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1825058/2014/03/21/School-verbiedt-leggings-wegens-te-grote-afleiding-voor-jongens.dhtml

Naar welke tijd gaan we eigenlijk terug. Want als een legging nu ook al verboden worden wat gaat het volgende dan zijn. Kleding laat andere kijken, volledig mee eens. Maar als men door bepaalde kleding verkracht wordt dat zet me aan het denken. Want is het dan niet de verkrachter die een probleem heeft. En zoals dan geschreven wordt de houding van bepaalde jongens en mannen moet veranderd worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM