Geniepig je relatie testen werkt averechts

© thinkstock.

 

Wie aan de hand van sluwe testjes probeert te achterhalen of zijn of haar partner op dezelfde golflengte zit, krijgt al snel het deksel op de neus. Relatie-experte Tracey Cox legt uit waarom geniepig aftoetsen wat iemand al dan niet voor je voelt averechts werkt.

Stel openhartig je vragen in plaats van snode plannen te smeden.
Stel openhartig je vragen in plaats van snode plannen te smeden. © thinkstock

We zaten misschien allemaal ooit al eens in dit schuitje: Je voelt de vlinders in je buik, maar vertikt het om die gevoelens op te biechten tot je 300 procent zeker bent dat ze wederzijds zijn. Uit onzekerheid durf je het niet vlakaf te vragen, dus maak je gebruik van kleine testjes om te kijken hoeveel je waard bent. Een mooi voorbeeldje is iemand uitnodigen voor een romantisch etentje op een avond dat hij of zij eigenlijk al plannen heeft met vrienden.

Averechts
Geniepige relatietesten als dit worden meestal gevoerd door de persoon die op dat moment de meeste toewijding voelt binnen de relatie. Hierdoor stijgt de kans dramatisch dat je (prille) partner op zowat elke proef zal falen en je iemand laat schieten die je potentieel heel gelukkig zou kunnen maken.

“Mensen worden niet altijd verliefd aan hetzelfde tempo. De ene valt snel en hard voor iemand, terwijl de andere soms veel meer tijd nodig heeft om alle gevoelens te plaatsen”, stelt Cox. Daar komt nog bij dat je vaak zo zeker bent dat je relatietest waterdicht is en sowieso zal bepalen waar iemands hart ligt, waardoor je blind bent voor andere factoren.

Onbewust
Zo verkiezen mensen bijvoorbeeld het avondje met de vrienden, net omdat ze klachten naar het hoofd geslingerd krijgen dat ze plots zo veel minder bereikbaar zijn sinds ze een nieuwe relatie hebben. Heel wat geteste partners buizen op de geniepige proeven omdat ze zich van geen kwaad bewust zijn.

Wees daarom liever open en eerlijk over jouw verwachtingen. Zo hoeft je partner niet te gokken en kan je de snode testplannen achterwege laten. “Als we allemaal weten wat er van ons wordt verwacht, is het niet alleen eenvoudiger, het verkleint ook de kans op misstappen en overbodige ruzies”, aldus Cox.

Manipulatief
Relatietesten zijn zo goed als altijd manipulatief. Ze worden gedreven door onzekerheid en de nood aan één of andere liefdesverklaring. Precies daarom werken ze vaak averechts. De beste manier om dit soort spelletjes te voorkomen, is je eigen drijfveer onder ogen te komen. Heb je nood aan bevestiging of wil je weten waar je staat? Vraag het dan aan je partner. Ben je kwaad om iets dat gebeurt is? Praat er dan over.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/525/Relatiecrisis/article/detail/1823195/2014/03/19/Geniepig-je-relatie-testen-werkt-averechts.dhtml

Dat zal altijd tegen gaan werken. En ook is het een vorm van angst die je hebt zodat je dit gaat ondernemen. Als je in een relatie je partner gaat testen, gelijk op welk gebied dan is het juist dat je niet goed weet of je de juiste keuze gemaakt hebt. Denk goed na als je in een relatie testen gaat.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM