Dromers kunnen gedachten lezen en toekomst voorspellen

“Dromers kunnen gedachten lezen en toekomst voorspellen”

Mensen zijn altijd al gefascineerd geweest door dromen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan om dit buitengewone fenomeen te doorgronden. We bespreken enkele wetenschappelijke studies waaruit zou blijken dat dromers de gedachten van anderen opvangen of de toekomst kunnen voorspellen.

In 1962 werd in het Maimonides Medical Center in Brooklyn onderzoek gedaan naar telepathie. Proefpersonen die geen kennis hadden van buitenzintuiglijke waarneming of ESP, maar er wel in geloofden bleven overnachten in een laboratorium. Op een aantal meter van een slapende deelnemer nam iemand plaats op een stoel. Deze persoon kreeg een willekeurig schilderij op ansichtkaartformaat voor ogen. De gekozen schilderijen waren erg verschillend van elkaar.

Tijdens de remslaap van de ene persoon moest de ander zich concentreren op het schilderij. Eenmaal wakker geworden deed de proefpersoon verslag van de dromen. Onafhankelijke waarnemers vergeleken de afbeelding van het schilderij met de dromen van de deelnemers. In tien gevallen was sprake van duidelijke overeenkomsten, in twee gevallen kwamen de droom en het schilderij niet met elkaar overeen. De studie is getiteld Extrasensory Communication and Dreams.

Eén van de proefpersonen was een jonge lerares. De persoon die in de andere kamer op de stoel zat hield een afbeelding van het schilderij ‘Dieren’ van Rufino Tamayo in zijn handen. Op het schilderij staan twee blaffende honden die hun tanden laten zien. Om de dieren heen liggen een paar botten en op de achtergrond is een zwarte rots te zien.

De jonge vrouw droomde over het eten van vlees, in dit geval spareribs. Ze had tijdens de sessie ook een droom over een fictieve plaats genaamd Black Rock (zwarte rots) Vermont. Ze zat op één van de rotsen bij het strand en zei: “Ik voelde me als die zeemeermin van Black Rock.”

Een man droomde over een ‘Franse wijk’ of een oud dorpje met een vreemde architectuur. Het deed hem denken aan het schilderij Mardi Gras van de Franse kunstschilder Paul Cézanne. Hij droomde ook over bijen die over de bloemen vlogen. Het corresponderende schilderij was van Marc Chagall en toonde een kleurrijk Parijs met bloemen op de voorgrond.

Dr. Gary Schwartz gaf aan de Yale-universiteit les in psychiatrie en psychologie en is nu professor aan de Universiteit van Arizona. Hij werd benaderd door Christopher Robinson, die zei dat hij aan de hand van dromen de toekomst kan voorspellen. De twee reisden af naar verschillende locaties en Robinson moest in zijn dromen voorspellen wat hij op de plekken zou zien. Robinson meende uit één van zijn dromen op te maken dat hij naar het Kitt Peak National Observatory in Arizona zou gaan. Daar staat de grootste zonnetelescoop ter wereld. Robinson droomde ook dat hij twee kranten in zijn hand had, The Sun en The Mirror. Hij rolde ze op als telescopen en tuurde ermee naar de hemel. Hij zag tijdens zijn droom ook apparatuur, beeldschermen en een berg.

“Als wetenschapper kun je alleen maar de conclusie trekken dat Christopher geen oplichter is, dat dit geen cold reading is, dat het geen toeval of vage informatie is,” zei Schwartz. “Christopher krijgt specifieke, gedetailleerde informatie die je niet kunt verklaren door toeval. De vraag is waar deze informatie vandaan komt. Dat weten we niet. Op dit moment kunnen we alleen maar speculeren.”

Schwartz zei dat we open moeten staan voor een superieure intelligentie om de bron van deze informatie te kunnen achterhalen. Hij vroeg zich ook af waarom deze informatie wordt gegeven en waarom specifiek aan Christopher. Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat Robinson een sociale verantwoordelijkheid voelt en niet in de belangstelling hoeft te staan.

BRON: http://www.niburu.nl/dromers-kunnen-gedachten-lezen-en-toekomst-voorspellen/

Gedachte lezen is wat er in de droom voorkomt en zo brengen ze het over in de dag of dagen nadien. Voorspellen kan men eigenlijk zien als een voorspellende droom, die zeker kunnen uitkomen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM