10 Dingen die je niet wist over dromen

Wist je dat je niet meer droomt ’s nachts wanneer je de hele dag aan een joint zit te lurken? Super zonde, want wat is er heerlijker dan dromen? Dit is hét moment van de dag dat je je zorgeloos het leplazarus kunt shoppen. Je kunt eindelijk de baas zijn van het bedrijf waar je werkt, je kunt vliegen, je kunt er ineens met je huisdier lekker op los kwebbelen, je kunt van een gebouw afspringen en toch weer op je voeten terechtkomen, je kunt dood gaan en verder leven tegelijk. Er zijn zoveel dingen die tijdens het dromen je leven verrijken. En er zijn nog zoveel dingen die we niet wisten over dromen:

1. Je kunt een orgasme hebben in je droom. Ook wel de beruchte natte droom. De sex kan net zo fijn en sterk zijn als in het echte leven. Dit overkomt je om welke reden dan ook. Het kan met van alles te maken hebben. Je hebt het in ieder geval niet zelf in de hand.

2. Blinde mensen dromen ook. Mensen die blind zijn geworden na hun geboorte zien plaatjes. Mensen die blind zijn geboren hebben dromen met hun andere zintuigen. Dus geen dromen die bestaan uit beelden, maar dromen die bestaan uit geluid, gevoel, reuk, smaak of emotie.

3. Iedereen droomt. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Bij psychische problemen of bij gebruik van sommige medicatie droom je niet. Sommige mensen denken dat ze niet dromen of gedroomd hebben, maar dan zijn ze het gewoon vergeten.

 

4. We dromen over dingen die we eigenlijk al weten, bewust dan wel onbewust. Dus alle personen waarover we dromen kennen we ook al. Die prins op het witte paard die elke nacht een ritje maakt door je hoofd, ken je dus al. Ga hem dan zoeken in het échte leven.

5. Niet iedereen droomt in kleur. Vroeger droomde 12% van de mensen in zwart-wit. Gek genoeg is dit aantal na de introductie van de kleurentelevisie afgenomen.

6. Dromen zijn symbolisch. Als er een gek voorwerp in je droom verschijnt, wil het niet zeggen dat je iets met dit voorwerp moet doen. Het is pure symboliek. Als er een pistool in je droom verschijnt, wil dat dus niet zeggen dat je iets met een pistool moet doen.

7. Per nacht kun je wel vier tot zeven verschillende dromen hebben.

8. Onze dierenvriendjes dromen ook. Dat verklaart waarom ze soms tijdens hun zoveelste schoonheidsslaapje van die spastische bewegingen maken.

9. Invloeden van de echte wereld kun je meenemen in je droom. Dit herken je ongetwijfeld van de momenten dat je weer eens door je wekker bent geslapen en zeker weet dat je over een wekker hebt gedroomd.

10. Zoals alles bij mannen en vrouwen verschilt, dromen we ook anders. Het valt op dat mannen meer geneigd zijn om over andere mannen te dromen. Zelfs 70% van de mannendromen bestaat uit elementen die te maken hebben met andere mannen. Wij vrouwen maken in onze dromen geen onderscheid. Gemiddeld komen er net zoveel mannendingen als vrouwendingen voor in de dromen van vrouwen.

BRON: http://www.vrouwen.nl/view/72282/10+Dingen+die+je+niet+wist+over+dromen

Dit vond ik wel een interessant stukje om het te delen. Sommige zullen er een erkenning in vinden andere zullen dan weer versteld staan om het te lezen.
Toch even het op het laatste puntje benaderen, daar zit soms geen verschil in. Want mannen dromen even goed van vrouwen als vrouwen van mannen in hun droom. Toch kan het een hele andere analyse geven. 
Wat wel is, is dat een vrouw meer een fantasie erin gaat leggen dat bij de man meer om actie kan gaan. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM