Wist je dit al over vrouwen?

Een vrouwenlichaam is tot veel in staat. Vrouwen geven leven, zijn beter in het lezen van emoties en kunnen meervoudige orgasmes krijgen, langs de andere kant zijn ze onderhevig aan hormonale schommelingen, maken ze zich vaak (te veel) zorgen en leveren ze een constante strijd met hun zelfbeeld. Hier zijn nog enkele weetjes over het vrouwenlichaam:

Een jong(er) immuunsysteem
Uit Japans onderzoek blijkt dat bepaalde cellen die ziektes bestrijden en die je jonger houden, bij vrouwen trager aftakelen. Voor onderzoek werd het bloed van gezonde vrijwilligers tussen de 20 en 90 jaar oud onderzocht. Hieruit kon men besluiten dat het immuunsysteem van vrouwen langer jong blijft dan dat van mannen. Vergeet dus die grijze haren of kraaienpootjes waar je je zorgen om maakt, vanbinnen zijn we jonger dan we denken.

Snelle tepels
Wanneer ze in beweging zijn, kunnen de tepels van een C- of D-cup in één seconde tot 72 km per uur gaan, wat sneller is dan zelfs een Ferrari. Dat schrijft Amanda Hess in een artikel voor ESPN. Als we de wetten van de fysica in het achterhoofd houden, zullen kleinere borsten waarschijnlijk een beetje trager gaan. Gelukkig bestaan er tegenwoordig goede sportbeha’s die ervoor zorgen dat deze bewegingen enigszins gecontroleerd kunnen worden.

Een betere reukzin
Zwangere vrouwen staan erom bekend een betere reukzin te hebben als het op bepaalde zaken aankomt, maar volgens sommige onderzoekers zouden alle vrouwen dit op bepaalde momenten van de maand hebben. Zo konden vrouwen die ovuleren beter het chemisch element n-butanol onderscheiden, wat suggereert dat hun reukzin over het algemeen beter werkt. Andere studies toonden aan dat vrouwen in deze fase van hun cyclus gevoeliger zijn voor muskusachtige geuren en mannelijke feromonen.

Meer ‘goed’ vet
Eerlijk is eerlijk, het is nog steeds vetweefsel, maar dan niet van de witte soort. De functie van dit andere, bruine vet is in de eerste plaats om ons warm te houden. Dit gebeurt door vet van andere delen van het lichaam te verbranden. Langs de andere kant wordt bruin vet ook aangemaakt door te sporten. Voorheen werd geloofd dat enkel zuigelingen dit bruine vet hadden (vandaar de naam babyvet). Hoewel wetenschappers nog altijd proberen te achterhalen hoe dit type vet werkt en wat voor andere voordelen het heeft, staat het wel vast dat vrouwen er meer van hebben dan mannen.

Meer zorgen
Hormonale schommelingen, de sociale druk om ervoor te zorgen dat mensen rondom ons zich ‘gelukkig’ of ‘ok’ voelen en de aparte manier waarop ons brein ‘bedreigingen’ verwerkt, zijn enkele van de redenen waarom een derde van de vrouwen op een bepaalde punt in hun leven aan angstaanvallen lijdt (33 procent van de vrouwen vs. 22 procent van de mannen). Hoewel dit weetje niet echt geruststellend is, kan het wel helpen te weten dat je niet de enige bent in deze situatie.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1805919/2014/03/06/Wist-je-dit-al-over-vrouwen-.dhtml

Wat wij als mannen misschien nog niet wisten van een vrouw. Wel leuk om het gelezen te hebben en op momenten er rekening mee te houden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM