Slechts 1 op 10 slachtoffers seksueel geweld dient klacht in

Mensenrechtenoganisatie Amnesty International heeft vandaag de Belgische campagne ‘Nee is nee’ gelanceerd op het Muntplein in Brussel. Die maakt deel uit van de wereldwijde campagne van de organisatie ‘My Body, my rights’. Met het initiatief wil ze de overheid oproepen om seksueel geweld op een doortastende en gecoördineerde manier aan te pakken.

Op het Brusselse Muntplein staat al een paar weken het reusachtige woord ‘NO’. Donderdag heeft Amnesty onthuld waarvoor de letters staan. Met de campagne ‘Nee is nee’ wil de organisatie een stem geven aan mensen van wie de seksuele rechten geschonden zijn. Daarnaast eist ze dat verkrachting in België effectief wordt aangepakt.

Dagelijks worden er gemiddeld acht klachten voor verkrachting ingediend bij de Belgische politie, maar 90 procent van de slachtoffers dient geen klacht in dus ligt het aantal nog veel hoger. “De overheid heeft al enkele positieve maatregelen genomen”, zegt Lore Van Welden van Amnesty International Vlaanderen. “Maar er is nood aan een meer doortastende en gecoördineerde aanpak, zoals een betere begeleiding en ondersteuning van slachtoffers en een gerichte vorming voor mensen die in contact komen met slachtoffers, zoals politie en gerechtelijk personeel.” Amnesty pleit ook om het probleem eerder te voorkomen dan te genezen, via programma’s voor preventie en bewustmaking die aangepast zijn aan verschillende doelgroepen.

De organisatie heeft in het kader van de campagne een petitie gelanceerd om de verschillende eisen in de strijd tegen verkrachting waar te maken. Die kan ook online getekend worden via de website www.aivl.be.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1806290/2014/03/06/Slechts-1-op-10-slachtoffers-seksueel-geweld-dient-klacht-in.dhtml

Bepaalde hebben echt een angst om het aan te geven. Dat maakt dat niet alles in kaart gebracht kan worden. En als men het dan aangeeft blijft de angst er altijd inzitten, of de persoon een straf krijgt ja of nee.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM