Amnesty: 150 miljoen meisjes zijn aangerand

Protest in de Marokkaanse hoofdstad Rabat tegen de verkrachting van twee meisjes, augustus 2013. © epa.

Meisjes die moeten trouwen met hun verkrachter, ongewenst zwanger raken als tiener of overlijden tijdens een zwangerschap. Seksueel geweld tegen meisjes en het schenden van hun rechten is nog altijd aan de orde van de dag. Over de hele wereld zijn ruim 150 miljoen meisjes onder de 18 jaar weleens aangerand. Als er niets gebeurt, zal dit aantal toenemen. Aldus Amnesty International in een rapport dat vandaag verschijnt.

Volgens de mensenrechtenorganisatie lopen honderden miljoenen jongeren ter wereld het risico te maken te krijgen met seksueel geweld. Vaak doordat hun rechten niet worden beschermd en zelfs worden geschonden door wetten die gelden in het land waar ze wonen, stelt Amnesty.

Van de ruim 150 miljoen meisjes die weleens zijn aangerand, gebeurde dit bij de helft van hen voordat ze 16 jaar waren. Daarbij heeft een op de drie vrouwen wereldwijd weleens te maken gehad met seksueel geweld of misbruik. Ook zijn kindhuwelijken en meerdere zwangerschappen als tiener niet ongewoon.

Bevallen in de koeienstal
Zo tekende Amnesty het verhaal op van de Nepalese Khunmeni. Zij werd als 15-jarige door haar ouders uitgehuwelijkt en raakte tien keer zwanger. Tijdens de zwangerschappen moest ze doorwerken. Als ze moest bevallen, werd ze verbannen naar de koeienstal. Door de vele zwangerschappen verzakte haar baarmoeder. Daarvoor werd ze pas jaren later geopereerd.

Ook stelt Amnesty in het onderzoek dat ruim 50 miljoen meisjes tussen nu en 2020 voor hun 15e getrouwd zullen zijn. Daarbij krijgen 14 miljoen jonge meisjes elk jaar een (ongewenst) kind. “Het is ongelooflijk dat sommige landen dingen als kindhuwelijken, verkrachting binnen het huwelijk in de 21ste eeuw vergoelijken, terwijl andere straffen hebben staan op abortus, seks voor het huwelijk en homoseksuele relaties”, aldus Amnesty-Secretaris-Generaal Salil Shetty.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1806007/2014/03/06/Amnesty-150-miljoen-meisjes-zijn-aangerand.dhtml

Dan mogen we nog zoveel doen en mensenrechtenorganisatie mag zich nog zo hard inzetten, het zal altijd blijven. En zoals nu de maatschappij is zal het gewoon in bepaalde landen nog erger worden. En dan mogen we nog niet vergeten van deze die geen aangifte doen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM