The Sun maakt vrouwen bewust van borstkanker met Page 3-girls

 

© The Sun.

Pagina 3 van de Britse tabloidkranten kan doorgaans op felle kritiek rekenen van de vrouwelijke goegemeente, maar vandaag weet The Sun die kritiek slim om te buigen met een actie voor het goede doel. Het gebruikt zijn befaamde ‘Page 3-girls’ immers om vrouwen bewust te maken van borstkanker.

Rosie Jones © The Sun.

Drie krantenpagina’s, de voorpagina en een editoriaal worden vandaag in The Sun ingeschakeld om vrouwen bewust te maken van de gevaren van borstkanker. De Britse tabloidkrant sloeg de handen in elkaar met de organisatie CoppaFeel om vrouwen aan te moedigen hun borsten op regelmatige basis te controleren.

De krant is van plan om op wekelijkse basis zijn modellen in te schakelen voor een zogenoemde ‘check ‘em Tuesday’. “Elke dinsdag roepen we vrouwen op om naar hun borsten te kijken”, zegt The Sun-redacteur David Dinsmore

Onrustwekkend
In zijn editoriaal verduidelijkt The Sun zijn actie met de stelling dat elk jaar 12.000 Britse vrouwen aan borstkanker sterven. “Het is een nationale reden tot bezorgdheid dat het aantal vrouwen dat hun borsten op regelmatige basis controleert op knobbeltjes zo laag is.”

“Slechts 18% doet het maar een keer om de twee weken. En dat is nog maar een deel van het probleem. Bijna de helft van de vrouwen van Groot-Brittannië gaat niet naar de huisarts, zelfs als ze denken dat er iets mis is. Jonge vrouwen zijn de grootste boosdoeners.”

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1805210/2014/03/04/The-Sun-maakt-vrouwen-bewust-van-borstkanker-met-Page-3-girls.dhtml

Hoe meer aandacht dat hier aan besteed kan worden, hoe meer men er aandacht aan kan geven voor jezelf. En dat is toch belangrijk.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM