10 tips om je kinderen meer buiten te doen spelen

Ze voorspellen uitzonderlijk zacht weer nog voor de rest van de krokusvakantie, wat de ideale motivatie is voor mama’s en papa’s om hun kinderen wat vaker naar buiten te sturen. Hoog tijd dus voor een aantal tips om je kroost aan te moedigen om slechte kleren aan te trekken en de avonturier in zich los te laten.

1. Breng ‘binnen’ naar buiten
Als je tegen een kind zegt dat hij ‘buiten moet gaan spelen’, weet hij vaak niet wat hij daar kan doen. Daarom is het een goed idee om het speelgoed dat hij of zij leuk vindt naar buiten te verplaatsen. Blokken en figuurtjes, verkleedkleren, klei, enzovoort. Het kan ook buiten gebeuren.2. Creëer speelruimtes
Daarnaast is het ook een goed idee om ruimtes te creëren die een overgang vormen tussen binnen en buiten. Denk maar aan een patio, veranda of een tuinhuisje. Die beschermen je kind zowel tijdens de warmere maanden tegen de zon als tijdens de koudere maanden tegen wind of regen.

3. Breng samen tijd door buiten
Kinderen aanmoedigen om meer naar buiten te gaan doe je ook door zelf meer dingen buiten te doen. Ga samen wandelen, was de auto of trek er eens een weekendje op uit met de tent. Plezier gegarandeerd!

4. Verken de omgeving
Spelen in je eigen achtertuin is leuk, maar laat je kinderen ook kennismaken met andere plekjes waar ze kunnen spelen. Afhankelijk van waar je woont kan dat een speeltuin zijn, het strand, een park, enzovoort. Ook daar kunnen ze naar hartelust ravotten, mits je een oogje in het zeil houdt.

5. Nodig vriendjes uit
Een vriendje of vriendinnetje uitnodigen om te spelen kan je kind over de streep trekken om buiten te spelen. Het zorgt sowieso voor een leuke namiddag én misschien heeft het leeftijdsgenootje wel leuke ideetjes klaar.

6. Betrek je kinderen bij de buitenklusjes
Of het nu de auto wassen, onkruid uittrekken, zaaien of gaan wandelen met de hond is, betrek je kinderen bij het buiten-gebeuren. Zo brengen ze niet alleen buiten tijd door, maar leren ze ook praktische vaardigheden.

7. Waterplezier
Elk kind houdt van spelen met water. En dat is ook goed voor hen, want volgens onderzoek zou dat helpen met de ontwikkeling van de hersenen én een basis leggen voor wetenschappelijk en wiskundig leren. Niet dat kinderen daarom geven natuurlijk, zij houden er gewoon van om te gooien, te gieten en te spuiten met water en nat te worden. En dat kan natuurlijk alleen maar buiten!8. Een diertje in de tuin
Als je er genoeg plaats voor hebt, is het ook een leuk idee om een diertje in je tuin te houden. Denk aan een konijn, vogels of zelfs een geitje. Uiteraard kan je kind ook buiten met een hond of kat spelen.

9. Maak je geen zorgen over de knoeiboel
Ja, buiten spelen gaat meestal gepaard met vuile kleren, maar een ramp is dat echt niet. Ga eventueel klaarstaan aan de deur met water, zeep, handdoeken en verse kleren, zodat het vuil zich niet in je huis verspreidt.

10. Maak er een gewoonte van
Misschien maak je nu wel goeie voornemens, maar ben je die binnen een aantal weken wel weer vergeten. Daarom is het een goed idee om een dagelijks ‘groen uurtje’ in het leven te roepen, bijvoorbeeld als je kind thuiskomt van school. Op die manier wordt het voor jullie allebei een goede gewoonte.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/1604360/2014/03/04/10-tips-om-je-kinderen-meer-buiten-te-doen-spelen.dhtml

Het is zo van belang dat kinderen buiten spelen. Dan ga je ook merken dat het kind rustiger wordt thuis. Eens goed ravotten en vuil zijn is echt een must. En niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders. Zodat je samen het nodige kan delen. Om nadien met iets lekkers thuis af te sluiten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM