De vijf levensvragen die je jezelf moet stellen

 

© thinkstock.

Dagelijks gaan er een paar kleine vragen door ons hoofd: Wat zal ik vandaag aantrekken? Wat zal ik straks klaarmaken voor te eten? Neem ik de bus of de auto? Deze vragen lijken misschien onbenullig maar toch zijn ze belangrijk om onze dagen te kunnen beleven. Het grootste probleem in onze maatschappij vandaag zit in de snelheid. Mensen nemen niet meer de tijd om even stil te staan over de doelen die ze in het leven willen bereiken.

De vragen die van levensbelang zijn kunnen ons leven steeds beter en beter maken. Maar hiervoor moeten we een moment van rust inlassen en dat doen we niet vaak meer. We moeten net nadenken over ons leven en wat ons doel is op deze planeet. Net zoals onze oude wijze vriend Socrates zei: ” Een leven waar niet over nagedacht wordt, is niet de moeite waard om te leven.”

Vandaar deze vijf vragen die we dagelijks aan onszelf moeten stellen om ons leven een doel te geven. Neem even vijf minuutjes vrij van de wereld, ga op zoek naar een rustig oord en vraag jezelf af:

1. Hoe gelukkig ben ik? Geef een cijfer van 1 tot 10.
Houd rekening met alles in je leven. Maakt niet uit wat het nummer is, ook al is de score heel laag, wees eerlijk tegen jezelf. Op die manier kan het cijfer alleen nog maar toenemen.

© thinkstock.
2. Welk leven wil ik leiden?
Denk terug aan je leven zo’n tien jaar geleden. Ben je tevreden over je leven zoals het nu is en mag dit zo blijven voor nog eens tien jaar? Hoe gaat het met je relaties binnen en buiten het werk, en hoe gaat het fysiek met je? Stel je even voor hoe jouw ideale leven eruit ziet. Verschilt dit veel met het huidige? Net deze verbeelding kan ons helpen begrijpen wat we net anders willen aanpakken.

3. Wat maakt iets succesvol?
Voor sommige mensen betekent dat veel succes op gebied van werk, zoals een expert worden. Voor anderen is dat dan om zo veel mogelijk te reizen. Iemand anders ziet succesvol dan weer iets als het opvoeden van een gezond en liefdevol gezin. Wees duidelijk hoe jij dit bekijkt en let vooral niet op anderen hun dromen. Het is jouw leven en het zijn jouw keuzes.

© thinkstock.
4. Wat maakt me gelukkig?
Is dat schrijven, lesgeven, zingen, dansen? Maak niet uit wat het is, als je er maar genoeg tijd voor maakt! Onderneem actie en neem lessen. Laat tijdens deze vrije momenten alle remmen los en geniet van de ontspanning.

5. Wat kan ik doen in de volgende weken om meer liefde, vreugde, passie en een doel te brengen in mijn leven?
Dit is de moeilijkste vraag. Al de vorige stellingen zijn belangrijk maar die gaan je leven niet veranderen. Tenzij je de koe bij de horens neemt. Start rustig. Schrijf een blog. Neem danslessen. Spreek desnoods af met een kennis die ergens anders in de wereld woont en ga daar een paar maanden naartoe. Jij weet zelf wel hoe vreugde en geluk kan deel uitmaken van je dagelijkse leven. Maar stel het niet uit! Maak jezelf gelukkig.

© thinkstock.
Alle antwoorden liggen bij jezelf. Je hebt alles in jemars om zelf het leven te creëren dat je wilt. Maar eerst en vooral moet je zeker weten wat je wilt. Je moet nu zaaien wat je later in je leven wilt en dan zul je de vruchten daarvan kunnen plukken.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/1804288/2014/03/03/De-vijf-levensvragen-die-je-jezelf-moet-stellen.dhtml

Onze dag begint ’s morgens al met een vraag. Wat trekken we aan?Dan zijn er die al snel een tweede vraag aan zichzelf stellen. Dat deze dag maar goed komt.

Allemaal hebben we onze levensvragen die we aan ons zelf stellen. Soms komt er een antwoord soms moet men erop wachten. Maar iedere dag bestaat uit vragen. Ook moet je soms de belangrijkste vragen vasthouden en zo krijg je een doel dagelijks. Daar je in de avond dan even terug naar kijken kan om ervan te genieten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM