“Geweld in relatie is een verslaving, ook voor het slachtoffer”

Partnergeweld is bijzonder moeilijk om onderuit te komen, zo beweert relatietherapeut Alfons Vansteenwegen. “Het is als een soort verslaving.”

Het klinkt raar, maar vrouwen die in een gewelddadige relatie verzeild raken, hebben het vaak extreem moeilijk om hun biezen te pakken en de man in kwestie achter te laten. Het kost hen zelfs nog meer moeite dan wanneer ze de relatie zouden beëindigen omwille van overspel.

“Dat komt omdat de relatie twee extremen kent. De partner kan naast agressief ook bijzonder lief en charmant zijn. je moet het zien als een verslaving. Het zijn relaties met de geweldigste verzoeningen, de prachtigste momenten, maar ook de diepste dalen. De ene dag denk je: “Nu ben ik weg’, maar dan gedraagt de andere zich weer zo innemend dat je er helemaal week van wordt. Het is ook moeilijker om vervreemd van elkaar te raken, net omdat ze zo intens met elkaar bezig zijn. Men zegt vaak: geweld is macht, maar vaak is het uit onmacht. Omdat je nog iets wil van de andere. Wie overgaat tot fysiek geweld, verliest echter zijn aanzien”, aldus Vansteenwegen in Het Laatste Nieuws.

BRON: http://www.vandaag.be/lifestyle/146083_geweld-in-relatie-is-een-verslaving-ook-voor-het-slachtoffer-.html

Omdat het slachtoffer zo geïsoleerd geraakt is kan het soms moeilijk zijn om een ander leven aan te nemen. Dat maakt dat sommige toch terug zo een partner gaan opzoeken of zelfs naar de ex terug gaan. Daarom is het ook niet altijd makkelijk om goede hulp te bieden. Maar eens je de persoon op andere gedachte kan brengen dat toch zwaar psychische hulp nodig heeft om het inzicht te zien, dat het leven ook anders kan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM