Zwanger slachtoffer groepsverkrachting riskeert doodstraf wegens… overspel

Vrouwen die in Soedan slachtoffer worden van seksuele delicten, riskeren wegens overspel de doodstraf door steniging te krijgen. Archiefbeeld. © reuters.Een hoogzwangere vrouw die door zeven mannen werd verkracht, riskeert in Soedan ter dood te worden veroordeeld. De vrouw wordt immers van overspel beschuldigd. De agent die de 18-jarige vrouw kort na de groepsverkrachting aantrof, besloot geen onderzoek in te stellen omdat het die dag Suikerfeest was, een islamitische feestdag.

Seksuele misdrijven gepleegd op vluchtelingen, migranten en arme vrouwen blijven al jarenlang onbestraft in
SoedanHala Alkarib, directeur van vrouwenorganisatie SIHA
De politieman die haar kort na de groepsverkrachting aantrof, geloofde haar verhaal niet. De agent besloot geen onderzoek in te stellen omdat het die dag Suikerfeest was, een islamitische feestdag

De getrouwde Ethiopische vrouw was net achttien en drie maanden zwanger toen ze in augustus vorig jaar in de val werd gelokt door een groep mannen, die haar vervolgens verkrachtten.

Op zoek naar woonst
De vrouw was op zoek naar een woonst in Omdurman, in de buurt van de hoofdstad Karthoem, toen één van haar aanvallers haar in een leegstaand huis lokte onder het voorwendsel dat hij het zou verhuren aan de vrouw en haar echtgenoot.

In het huis werd ze om beurten verkracht door zeven mannen tussen de 18 en 22 jaar. Maanden na de groepsverkrachting verspreidde één van de verkrachters beelden van het misdrijf op het internet.

Beschuldigd van onzedelijk gedrag
Daarop werden zowel de vrouw als haar verkrachters aangehouden op beschuldiging van onzedelijk gedrag en het maken en verspreiden van pornografische beelden.

Prostitutie en overspel
De vrouw werd daarenboven beschuldigd van prostitutie en overspel en kan daardoor geen klacht wegens verkrachting meer indienen.

Volgens vrouwenorganisatie SIHA (Strategic Initiative for Women in the Horn of Africa) ondermijnen Soedanese media het verhaal van de vrouw door te stellen dat ze een HIV-besmette prostituee is. De vrouw is nog altijd in hechtenis.

Doodstraf door steniging
“De intentie om de schuld bij het slachtoffer te leggen baart ons grote zorgen omdat het de daders buiten vervolging stelt. Nog meer verontrustend is dat de aanklacht van overspel kan resulteren in de doodstraf door steniging”, aldus een woordvoerster van SIHA.

“Er is zelfs de cynische claim geweest dat de mannen voor het incident per ongeluk hallucinogene middelen hadden gekregen van een apotheker”.

“Seksuele misdrijven gepleegd op vluchtelingen, migranten en arme vrouwen blijven al jarenlang onbestraft in Soedan”, stelt Hala Alkarib, directeur van SIHA tegenover The Guardian.

“Een succesvolle vervolging van een verkrachting is hier een uitzondering. Het zijn de slachtoffers die het gevaar lopen veroordeeld te worden wegens overspel en zo door steniging omgebracht te worden”.

De vrouw werd op 17 januari gevangen genomen en hoewel ze hoogzwanger is, moet ze op een betonnen vloer in een politiecel slapen. Twee verzoeken om haar wegens gezondheidsredenen op borgtocht vrij te laten, werden geweigerd

Doodsbedreiging
Volgens SIHA verbiedt het openbaar ministerie de vrouw een klacht wegens verkrachting in te dienen omdat er een onderzoek loopt naar andere beschuldigingen tégen haar.

Het openbaar ministerie voert aan dat ze de groepsverkrachting meteen had moeten aangeven. Aan haar advocaat verklaarde de vrouw dat de mannen die haar verkrachtten ermee dreigden haar te vermoorden als ze er iemand over sprak. De vrouw verklaarde dat ze te bang was om klacht in te dienen.

Suikerfeest
De politieman die haar kort na de groepsverkrachting aantrof, geloofde haar verhaal niet. De agent besloot geen onderzoek in te stellen omdat het die dag Suikerfeest was, een islamitische feestdag.

De vrouw werd op 17 januari gevangen genomen en hoewel ze hoogzwanger is, moet ze op een betonnen vloer in een politiecel slapen. Twee verzoeken om haar wegens gezondheidsredenen op borgtocht vrij te laten, werden geweigerd.

In deze zaak staan in totaal tien personen terecht, onder hen ook een agent die meehielp met het verspreiden van de videobeelden.

BRON:http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1796870/2014/02/19/Zwanger-slachtoffer-groepsverkrachting-riskeert-doodstraf-wegens-overspel.dhtml

Waar zit hier weer het respect voor de vrouw. Dat men iemand treft die verkracht is, maar eigenlijk doodsimpel zegt nu niet het is feest. Hier kan ik helemaal niet meer bij. En het is dan wel in andere landen maar mensen laat ons toch even stil staan als hier een verkrachting gebeurd en er wordt aangifte gedaan hoe hard ze soms naar de vrouw kunnen zijn. En de dader weet meestal ook dat hij er redelijk goed kan van afkomen. Waar zijn de mensenrechten of beter gezegd de rechten om een vrouw meer te beschermen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM