Eten voor een mooiere huid

Gezichtsverzorging begint met het juiste dieet. Door voor bepaalde voedingsstoffen te kiezen, heb je geen dure camouflageproducten of zalfjes meer nodig om imperfecties weg te werken.

Citrusvruchten
Vitamine C is een belangrijke component in tal van gezichtscrèmes. Deze vitamine helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat de structuur van de huid bepaalt. De afbraak van collageen versnelt aanzienlijk na de leeftijd van 30 waardoor de huid uitzakt. Voeding dat rijk is aan vitamine C, zoals sinaasappels, kersen en pompelmoes, voorkomt rimpels.

Schaal- en schelpdieren
Vooral vettige vissoorten en oesters doen wonderen voor de huid. De hoge omega 3-waarden zorgen voor minder droge plekken en ontstekingen waardoor de huid minder snel veroudert. Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat omega 3 het risico op eczeem en psoriasis verkleint. Een extra pluspunt is dat het de bloedcirculatie verbetert, waardoor de huid een mooiere gloed krijgt.

Sojamelk
De isoflavonen, natuurlijke plantenbestanddelen uit soja, zorgen dat collageen langer in de huid blijft. Een studie uit 2012 toonde aan dat mensen die sojamelk dronken duidelijk minder rimpels hadden. Volgens de onderzoekers voorkomen de isoflavonen de afbraak van collageen waardoor de huid er gezond en jeugdig uitziet.

Koffie en thee  
Het drinken van koffie vermindert het risico op huidkanker. Een recent onderzoek, waar meer dan 93.000 vrouwen aan deelnamen, toont aan dat vrouwen die een kopje koffie per dag dronken 15 procent minder kans hadden om huidkanker te krijgen. Hoe meer koffie ze dronken, hoe lager het risico. De cafeïne verwijdert de huidcellen die door de uv-straling werden beschadigd.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/310/Huidverzorging/article/detail/1790140/2014/02/09/Eten-voor-een-mooiere-huid.dhtml
Dat klopt voeding kan je huid doen glanzen en mooier maken. Als ik stop met ontgiften dan is mijn huid ook helemaal zuiverder dan ervoor. Door dagelijks wat op je voeding te letten, geef je heel wat voeding aan je huid zodat deze minder grauw wordt en aftakelt. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM