“Ook vertrouwenscentra voor volwassenen na seksueel misbruik”

“Net zoals dat al voor kinderen het geval is, moeten er ook voor volwassenen vertrouwenscentra komen waar ze terecht kunnen voor begeleiding van vroeger misbruik.” Dat zegt Vlaams parlementslid Vera Jans (CD&V) uit Lanaken. Ze gaat dit voorstel samen met sp.a indienen.

 

Dinsdag starten de gezamenlijke commissies Welzijn, Onderwijs en Sport de bespreking van het rapport over misbruik van kinderpsychiater Peter Adriaenssens. Ruim een maand geleden stelde Adriaenssens zijn rapport met aanbevelingen voor de aanpak van seksueel misbruik voor. Hij maakte het rapport op vraag van Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V). De commissie wil daar nu concrete maatregelen uit destilleren.

Trauma’s

Kinderen die slachtoffer zijn geweest van misbruik kunnen vandaag al terecht in de provinciale Vertrouwenscentra Kindermishandeling. Daar starten ze dan een doorgedreven hulpverleningstraject. “Het wordt hoog tijd dat we ook voor volwassenen soortgelijke centra oprichten”, vindt Vera Jans. “Zij kunnen vandaag wel bellen naar het meldpunt 1712, maar het overgrote deel van de slachtoffers blijft getraumatiseerd rondlopen omdat intensieve begeleiding en hulpverlening uitblijft.” Jans heeft al de steun van coalitiepartner sp.a om de Vlaamse regering te vragen vertrouwenscentra voor volwassenen op te richten.

BRON: http://www.vandaag.be/binnenland/144954_ook-vertrouwenscentra-voor-volwassenen-na-seksueel-misbruik.html

Dit zou wel eens een goed initiatief zijn, want volwassenen die met seksueel misbruik ooit te maken gehad hebben, dragen dat heel hun leven soms bij. Dit omdat ze er niet over praten kunnen en zelfs zo een angst hebben om een relatie aan te gaan. Het zijn ook juist deze mensen die met een trauma achter blijven, maar ook die met bepaalde negatieve gedachte leven. Zo een vertrouwenscentra zou zeker een uitkomst kunnen bieden. Men zou het dan ook nog kunnen doortrekken voor mensen die in een relatie seksueel misbruikt wordt. Waar niet alleen vrouwen mee te kampen krijgen maar ook mannen, niet als partnergeweld.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties