Chinees Nieuwjaar: wat brengt het Jaar van het Paard?

Hebben de Chinezen wel redenen om te vieren tijdens hun komende Lentefeest? Het Chinese Jaar van het Paard brengt immers conflicten, rampen, recordtemperaturen en schandalen, zeggen Chinese astrologen.

Chinees Nieuwjaar: wat brengt het Jaar van het Paard?

© Reuters

In 2014 haalt China het paard weer van stal, maar het is het soort paard waar je liever niet achter gaat staan, zo blijkt uit de voorspellingen van Chinese feng shui-experts die waarschuwen voor een ‘dramatisch’ jaar. Feng shui is de meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden.

Slang gaat, Paard komt

Het Paard volgt de Slang op en gaat het Schaap of de Geit vooraf. Het Paard is voor de Chinezen het meest edele dier en dus vooral behept met positieve eigenschappen.

Vuur

Het Jaar van het Paard begint op 31 januari 2014 en loopt tot 18 februari 2015. Het jaar bevat heel wat vuur, wat zorgt voor energie.

Hout

2014 is meer bepaald het Jaar van het Houten Paard. Hout dat het Vuur van het Paard aanwakkert en sterker maakt. Volgens Chinese feng shui-experts betekent dat ook dat mensen zich meer aan hun principes en voet bij stuk zullen houden. Compromissen sluiten en onderhandelingen zullen moeilijker verlopen omdat men meer de neiging zal hebben om voor zijn idealen te vechten.

Conflicten

De combinatie van ‘Paard’ en ‘Hout’ komt om de 60 jaar voor en wordt gekenmerkt door regionale conflicten. Het laatste Houten Paard-Jaar was in 1954 waarin de Fransen de slag om Dien Bien Phu en daarmee ook de oorlog in Vietnam verloren en de Verenigde Staten een kernproef uitvoerden. Het jaar daarvoor was in 1894, de start van de Eerste Chinees-Japanse Oorlog.

Februari, mei en augustus

Dit jaar zou er weleens onrust kunnen ontstaan in februari, mei en augustus, aldus feng shui-expert Alion Yeo aan Reuters. ‘De grootste bezorgdheid is de discussie tussen China en Japan over de Diaoyu-eilanden’, denkt hij. Dat zijn de betwiste eilandjes in de Oost-Chinese Zee die in Japan bekend staan als de Senkaku-eilanden.

Economisch herstel in het Westen, dipje in Azië

Feng shui-meester Chow Hon-ming gelooft dat het Jaar van het Paard weinig goeds brengt op economisch vlak voor Azië. De verenigde Staten en Europa zouden daarentegen wel een economische heropleving kennen.

Natuurrampen

Het element Vuur dat in het Jaar van het Paard veelvuldig aanwezig is zal voor de nodige hitte en natuurrampen zorgen, zeggen Chinese waarzeggers. Zo zou er een grotere kans op vulkaanuitbarstingen zijn omdat het element Aarde geïrriteerd zal zijn door de grote hoeveelheid vuur.

BRON: http://www.knack.be/nieuws/ondertussen/chinees-nieuwjaar-wat-brengt-het-jaar-van-het-paard/article-normal-126633.html

Morgen begint het nieuwjaar voor de Chinezen. Het is het jaar van het Paard. Dat toch redelijk heftig en krachtig kan worden. Het kan een storm zijn dit jaar, maar het kan ook snel voorbij gaan. Daarom is het van belang alle krachten te benutten die men nodig heeft om dingen door te zetten.

Weet wel dat het paard spiritueel gezien een kracht dier is dat toch op momenten zijn eigen wil kan doordrijven. En dit kan men nu misschien gaan zien in de maatschappij.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM