Onze kleding vertelt iets over ons zelf.

Onze kleding die we dagelijks aantrekken vertelt eigenlijk heel wat over ons zelf en onze gedachte.

Een gesloten persoon, zal niet snel open kleding dragen of iets van het lichaam laten zien.

Een open persoon, daarin tegen zal open kleding dragen en wat kan laten zien van het lichaam.

Ook de kleuren die men draagt kan men uitmaken hoe iemand zich voelt of door het leven begeeft.

Iemand die altijd donkere kleding of grijs draagt zijn gesloten types maar kunnen hard uit de hoek komen.

Iemand de zachte kleuren of kleurrijke kleding draagt zijn open mensen en praten meestal graag.

Natuurlijk zijn er ook mensen die donkere kleding aantrekken om bepaalde lichaamsdelen slanker te doen lijken.

Onze kleding bestaan uit heel wat eigenlijk.

Sokken – panty’s

Ondergoed – lingerie

Broeken – rokken – kleedjes

Truien – hemden – t shirts – topjes

Jassen

Schoenen – laarzen – sandalen.

Accessoires

Die we allemaal ‘s morgens aantrekken en ’s uittrekken. En dan weer nachtkledij gaan aantrekken.

Kleding dragen we dan ook uit gevoel en voor gelegenheden. We gaan het ook passen en ons lichaam in de spiegel bekijken ronddraaien of het goed zit en aanpassend is. Kleding is dan ook een van de punten die we ’s morgen met gevoel uitkiezen om aan te trekken, en de dag ermee door te komen. Er zijn zelfs mensen die tussen de dag zich nog eens gaan verkleden. Weer anderen hebben dan het nodige in hun handtas verstopt zitten om bepaalde redenen. Kleding vertelt eigenlijk ook iets over je persoonlijkheid.

Of je:

Stoer

Klassiek

Trendy

Sportief

Zakelijk.

Met kleding kan je ook indruk maken. Je onderscheiden van anderen. Van heel dure kleding tot heel goedkope kleding. Maar toch blijven we in ieder welke kleding mens. Er zijn mensen die tot 300€ uitgeven voor lingerie, en het dubbele of meer voor hun bovenkleding. Allemaal goed en wel maar zoals ik al beschreef je blijft mens. Een persoon in maatpak of dezelfde in werkkleding ze blijven gelijk, alhoewel er wel zullen zijn die hen er minderwaardig in voelen. Dit omdat ze een belangrijke tijd te vervullen hebben.

Als we beginnen bij ondergoed en dan voornamelijk voor de vrouwen, gaan deze hier meestal aangepaste setjes uitkiezen. Beha en slipje moet van het zelfde zijn. kleur moet overeenkomen, en het moet passen bij wat ze het gaan dragen. Lingerie op zich spreekt al, al is het dan maar als verbeelding of als de vrouw het aan heeft. Maar ook kan het uitdagend zijn en de ander in verleiding brengen. Sommige vrouwen vinden het aantrekkelijk om met hun kleding de ander te verleiden. Denk maar aan een diepe decolleté een kort kleedje of rokje. En alhoewel ze er niet altijd bij stil staan zal men naar ze kijken. Deze hebben dan meestal een groot openheidgevoel, en zijn heel zelfzeker van hun stuk. Ze weten ook wat zelfvertrouwen is en hebben een goed tot sterk zelfbeeld. Natuurlijk zijn er ook vrouwen die zich echt uitdagend kleden en waar iedereen naar kijk. Ook mogen we niet vergeten dat heel wat van de zelfde sekse naar elkaar kijken, dit meestal om te oordelen te veroordelen of voor een vooroordeel te geven. Zo merk je dan al gelijk op dat niet alleen de man naar een vrouw kijkt.

Wanneer we de bovenkleding nemen. Dit gaat meestal gepast naar de situatie het doel en het werk dat iemand doet. Zo zal men zich niet opkleden om een vuil werk te gaan verrichten, of omgedraaid zal men niet met een werkpak naar een bureauwerk gaan. Nu is het ook zo dat er soms mensen zich zo extravagant gaan kleden. Dit wordt dan meestal gedaan om echt op te vallen, of ergens overheen te stijgen.

Hoe meer we van ons lichaam laten zien hoe meer open we kunnen zijn. Hoe sterker ons zelfbeeld is.

Hoe meer we ons lichaam beschermen voor anderen hoe minder zelfzeker we zijn en hoe meer we in ons zelf teruggetrokken zijn.

Dit zie je dan ook meestal met schoenen, een open schoen, of een gesloten schoen. En dan meer in de zomer dat de voeten niet zichtbaar getoond worden.

Ook kleur speelt een belangrijke rol.

Hoe donkerder dat men de kleding kiest hoe gesloten iemand is, maar toch hard uit een hoek kan komen.

Hoe kleurrijker de kleding hoe opener iemand is.

Natuurlijk als men zwart gaat dragen en men neemt de gepaste accessoires komt het weer helemaal anders over.

Ook kan men donker kleding dragen om bepaalde lichaamsdelen niet te laten opvallen. Alleen moet je dan wel weten als je gaat uitkleden dat het wel gezien wordt.

Ook is dat zo met accenten te leggen. Een riem rond je buik ga je niet dragen als je al een buikje bezit. Of een strak kleedje of rok ga je niet dragen als je billen iets te zwaar zijn. Je kan dus goed spelen met kleding. Het spelen ermee maakt dat je ook met gevoel bezig bent. Dat gevoel leg je dan ’s morgens zeker in het uitzoeken van je kleding. Kleding heeft dan ook heel veel te maken met je persoonlijkheid, en hoe je overkomt of wilt komen. Nu zijn vrouwen in het algemeen meer bezig met kleding dan mannen, alhoewel de tijd het ook naar de mannen toe richt. 

 

kledingkleding mannen

 

 

 

 

 

 

Het allerbelangrijkst dat mensen moeten weten is: kleding is mooi en wordt gezien, maar de persoon die het draagt blijft hetzelfde in welke kleding dan ook.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM