Wist je dat ook deze dingen je nachtrust saboteren?

© thinkstock.

 

Je hoeft geen late, loodzware maaltijd te eten of veel te lang op je tablet te tokkelen om slecht te slapen. Zo zouden er best wat sluwe saboteurs in je dagelijkse routine kunnen schuilen. Ontdek hier een aantal verrassende gewoonten die je nachtrust mogelijks verstoren.

© thinkstock
© thinkstock
© thinkstock

 

* Tandpasta *
Je tanden poetsen voor het slapengaan is goed, alleen kunnen lichte slapers beter wegblijven van tandpasta met muntsmaak. Pepermunt houdt (of maakt) je brein namelijk alert.

* Water *
Wie zijn gezicht nog even opfrist voor hij naar bed gaat, mikt beter niet op (ijs)koud water. Akkoord, het is perfect om poriën te sluiten, maar het stimuleert ook je lichaam en moedigt het aan om energie vrij te geven en wakker te blijven. Kies dus liever voor warm water en hou de verfrissing voor de ochtend.

* Boeken *
Hoewel een goed boek uiteraard 100 keer beter is dan tv-kijken, raden experten aan om voor luchtig leesvoer te kiezen. Emotionele of intellectueel uitdagende lectuur voorkomt namelijk dat je hersenen tot rust komen.

* Nicotine *
Wie denkt dat een nachtelijke sigaret de sleutel is tot ontspanning, heeft het mis. Nicotine is een stimulant, waardoor in slaap vallen een stuk moeilijker verloopt.

* Citroen *
Net als munt, zorgt ook het aroma van citroen voor mentale stimulatie en meer energie. Laat citrus dus maar beter achterwege in je theemok. Ook wasverzachter met citroen wordt afgeraden.

© thinkstock
Van twee wist ik ook niet dat die soms slaapproblemen konden geven. Dat was de tandpasta en het water. Het is dus beter om niet juist voor het slapen gaan je tanden te poetsen maar een uurtje ervoor. Dus heb ik voor mezelf ook weer iets bijgeleerd. En ook om mensen verder mee te helpen. Want men merkt het soms zit het in kleine hoekjes als je een slaapprobleem hebt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM