Verhoogde kans op kanker na borstkanker

 

Vrouwen met een invasieve borstkanker hebben een sterk verhoogde kans op een nieuwe tumor elders in het lichaam. Dat schrijven Spaanse onderzoekers in het vakblad Gynecologic Oncology.

Vrouwen jonger dan 50 jaar hebben na borstkanker bijna dubbel zoveel kans (96%) op een andere tumor dan vrouwen zonder borstkanker. De kans op ovarium- of eierstokkanker ligt zelfs 5 keer hoger.
Bij vrouwen ouder dan 50 jaar is de kans op een nieuwe tumor 29% hoger na borstkanker. De kans op baarmoeder- of endometriumkanker in deze leeftijdsgroep ligt echter drie keer hoger dan in de algemene bevolking.

De kans op een nieuwe kanker was het grootst in de eerste vijf jaar na diagnose van de borstkanker. Na vijf jaar was er nauwelijks nog een verschil tussen vrouwen met en zonder borstkanker.

Een mogelijke verklaring voor dit verhoogde risico is, enerzijds, vergelijkbare risicofactoren tussen de verschillende kankers en, anderzijds, een neveneffect van de behandeling van de borstkanker.

BRON: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=15138

Men hoort het toch vaker dat de vrouw meer kans maakt om andere tumoren te maken of uitzaaiingen krijgt. Zodat ze steeds bang is eigenlijk als ze een gynaecoloog of oncoloog moet raadplegen. Daarom dat sommige vrouwen het moeilijk hebben om hun sociaal leven terug te hernemen. En toch doordat de vrouw kan doorzetten kan het ook resultaat hebben om niet in een dal te blijven hangen. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM