Eén op de tien Britse vrouwen had ooit gedwongen seks

Het is nu aan de Britse scholen om het probleem aan te kaarten. © thinkstock.

In een nieuwe peiling geeft één op de tien Britse vrouwen toe ooit al eens gedwongen te zijn tot seks. Dat schrijft de krant The Guardian. Wetenschappers waarschuwen dat seksuele dwang dreigt maatschappelijk genormaliseerd te worden.

Uit de resultaten van de peiling van de National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal) blijkt ook dat vrouwen aangeven dubbel zoveel keer het slachtoffer te zijn van seksuele dwang dan van verkrachting.

Volgens Wendy Macdowall, hoofdauteur van de peiling, komt dit omdat vele slachtoffers van seksuele dwang dit niet altijd ervaren als verkrachting. “We weten dat mensen die iets meemaken dat voldoet aan de strikte legale definitie van verkrachting dat vaak niet zo ervaren.” In de peiling gaf 3,8 procent van de vrouwen aan ooit te zijn verkracht.

Scholen
“We hebben altijd geweten dat politierapporten slechts de top van de ijsberg zijn. We hebben ook altijd een vermoeden gehad dat de misdaadscijfers voor verkrachting heel laag waren.” Macdowall zegt dat scholen dringend het probleem van seksuele dwang moeten aankaarten. Volgens haar is de dwang “genormaliseerd, met verkrachting aan het extreme uiteinde van het spectrum.”

Volgens Macdowall is interventie tijdens de schooltijd nodig omdat in die periode de geslachtsstereotypen zich ontwikkelen. Iemand die op jonge leeftijd een slachtoffer is van seksuele dwang loopt ook een veel groter risico om in de toekomst opnieuw een slachtoffer te zijn.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1747266/2013/11/26/Een-op-de-tien-Britse-vrouwen-had-ooit-gedwongen-seks.dhtml

Komt niet alleen voor als verkrachting maar ook in een gezin. En daar wordt het eigenlijk niet gezien of gehoord. Gedwongen seks is ook als een partner je verplicht lichamelijk contact te hebben of te verplichten. Daarom velen staan daar niet bij stil dat het ook een vorm van mishandeling is. En daar geef ik toch graag heel wat aandacht aan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM