Een verwerking, leren aanvaarden en ermee om leren gaan.

Je hebt bepaalde verwerkingen die soms heel hard op het lichaam en de geest spelen.

Trauma

Scheiding

Overspel

Emoties

Miskraam

Verdriet van alle negatieve aard.

Ongeval.

Dood.

Afscheid.

Dit zijn toch allemaal psychische momenten in ons leven die we kunnen meemaken. Die toch om een goede verwerking vragen. Een verwerking is eigenlijk een afsluiting om verder te kunnen gaan. Zonder dat men gedachte heeft of bepaalde gevoelens. Mocht er een situatie voordoen, die eigenlijk een bepaalde herinnering zou oproepen. Daarom is het belangrijk om de verwering aan te gaan. En deze zeker niet uit te stellen. Het leren afsluiten of zoals ook wel eens vernoemd wordt; ik sluit dit hoofdstuk af, ik ben er klaar mee. Iedereen verwerkt een situatie anders, en iedereen sluit voor zichzelf dingen anders af. Een van de positieve punten om te verwerken is het te aanvaarden. Dan ben je al een goed eind op weg.

Eigenlijk in het woord zit het juist woord in verweven. WERK. Er is werk aan de winkel voor jezelf en voor het verloop van je eigen leven. Ga je blijven zitten dan zal je eenzaam voelen je zal je emotioneel voelen je zal down gaan. Dat moet je juist vermijden.

Het eerst en belangrijkste punt is erover praten. Praten met een vertrouwenspersoon. Iemand waar jezelf goed bij voelt en die dan ook weer geen misbruik van de situatie maakt. De persoon is een zuiver luistert oor, met als het nodig is die schouder om op te huilen of die jouw de papieren zakdoekjes aangeeft. Die niet oordeelt nog veroordeelt. Die openstaat voor jouw gevoelens. Mannen gaan er anders mee om dan vrouwen. Mannen zoeken al snel bij hun vriendenkring een luistert oor, een vrouw gaat soms naar een vriendin maar durft al snel hulp op een andere manier gaan zoeken. Dit is soms nog het beste omdat de beide personen elkaar niet kennen. Juist moet er dan een goed vertrouwen opgebouwd worden en dat je weet dat je er altijd terecht kan.

Het tweede punt is het lichamelijk gaan verwerken. Want je kan nog zoveel praten je moet het ook lichamelijk gaan verwerken. Je moet het een plaats geven. Geestelijk doe je door te praten lichamelijk door het te aanvaarden dat iets gebeurd is. lichamelijk is eigenlijk het moeilijkste, dit omdat er gevoelens en soms heel veel emotie bij te pas komt. Daarom huil het uit hou het zeker niet in. Huilen is een verwerking. Natuurlijk huil ook uit bij iemand die je vertrouwd net zoals bij het praten. Als men het een plaats heeft kunnen geven dan is er nog een stap die overblijft.

Het leren ermee omgaan. Want je gaat merken soms wordt er door een situatie een gebeurtenis zelfs een geur er terug aan herinnerd. En je mag een herinnering hebben, alleen mag deze niet meer tot je gedachte en je gevoel komen.

Op een verwerking mag je een termijn zetten van 3 maanden tot 2jaar. Dan zou het uit je lichaam en geest echt weg moeten zijn.

Als de verwerking voorbij is ga je merken dat je op dit gebied meer zelfvertrouwen kan hebben of gekregen hebt. Het heeft je sterker gemaakt.

In het proces kunnen enkele factoren toch belangrijk zijn om in het oog te houden.

Slaapproblemen

Gedragsproblemen

Angsten

Stress tot zelfs depressie.

Deze kunnen in het proces van verwerking toch optreden. Mocht je hier last van hebben is het gewenst om dan ook hier iets tegen te doen. Je kan naar de arts gaan om medicatie en dit kan je zeker als je echt geen weg meer weet. Maar je kan perfect kruiden nemen om je rust te vinden en meditaties doen. Wel zou ik de meditatie niet alleen doen maar in groep. Je zal je er ook beter bij voelen zeker in een begin face.

Nu uit ervaring weet ik dat in de meditaties soms emoties van heel diep naar buiten kunnen komen. Dan is het aan de begeleider om je ook daarin te helpen, en zelfs mee te gaan in jouw meditatie.

Als je dan helemaal zuiver voelt dan kan je terug je leven in handen nemen en verder gaan. daarom vond ik de foto wel gepast bij deze tekst.

Mensen ieder mens heeft zijn ding om iets te verwerken te aanvaarden. En op zo een moment moet je iedereen respecteren op het gebied van verwerking.

Weer uit ervaring weet ik dat niet altijd dat gaat. Er zijn er die geen begrip willen opbrengen of geven of zelfs kleinerende woorden gaan zeggen. Laat je zeker daar niet aan vangen al is het meestal familie of vrienden die nauw bij je staan.

verwerking

 

 

 

 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM