Achtergelaten puppy beklimt als eerste hond ooit Mount Everest

 

© afp.

Een puppy, achtergelaten op een vuilnisbelt in India, heeft naar verluidt als eerst hond ooit de Mount Everest beklommen tot aan het basiskamp op 5.364 meter hoogte.

Joanne Lefson, een voormalige professionele golfspeelster, adopteerde de 11-maanden oude puppy ‘Rupee’ in de Himalaya afgelopen september. Op 14 oktober begon het pasgevormde ‘team’ aan ‘Missie Mount Everest’ met als doel aandacht te vragen voor achtergelaten honden en de adoptie van de viervoeters aan te moedigen.

Dertien dagen later bereikte het duo de vooropgestelde recordhoogte. De hond paste zich razendsnel aan de barre omstandigheden aan en bleek verzot op sneeuw. “Ik ben zo trots op Rupee”, vertelde de Zuid-Afrikaanse Joanne Lefson aan AFP. “Ik vermoedde dat ik hem af en toe zou moeten dragen maar het tegendeel was waar. Hij nam de leiding en trok me voort.”

Wat een verschil met toen ze de puppy aantrof op een vuilnisbelt. Hij was op sterven na dood. “Ik kon hem niet aan zijn lot overlaten”, aldus het baasje. Dankzij een liefdevolle verzorging kreeg ze hem weer op de been. “Ik hoop dat deze prestatie mensen zal aanzetten om meer genegenheid te tonen voor dieren”, besluit ze. Dan is de missie wellicht pas echt geslaagd.

Het duo is ondertussen teruggekeerd naar Zuid-Afrika waar Rupee kan bekomen van zijn avonturen.

© afp.
BRON: http://www.hln.be/hln/nl/2661/Dieren/article/detail/1740084/2013/11/14/Achtergelaten-puppy-beklimt-als-eerste-hond-ooit-Mount-Everest.dhtml
Zo zie je maar weer dat ook dieren een instinct hebben om te overleven.
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM