5 redenen waarom je huid er ouder uit kan zien

Je huid ziet er misschien wel ouder uit dan dat je werkelijk bent. Je krijgt steeds meer rimpeltjes en je huid is rood, droog en misschien heb je ook wel last van wallen. Maar hoe kan het dat je huid er ouder uitziet?

Hier zijn veel verklaringen voor. De volgende dingen kunnen een (ongewenst) effect op je huid hebben. Natuurlijk verschillen de effecten per persoon en huidtype, maar als je weet waar het aan ligt, kun je er ook wat aan doen!

1. Zonnebank
Ben jij elke dag onder de zonnebank te vinden? Ai, dat zal je huid niet veel goeds doen. Natuurlijk moet je af en toe lekker van de zon genieten, of deze nou natuurlijk of kunstmatig is. Maar pas wel op; want te veel is nooit goed. Na een tijd kan je huid namelijk op een leren lap gaan lijken, en dat wil toch niemand…? Ga bijvoorbeeld één keer in de week en vraag bij de zonnestudio onder welke bank je het beste kunt gaan en hoe lang.

2. Make-up
Voor je naar bed gaat, moet je áltijd eerst je make-up eraf halen! Vaker gehoord? Toch skip je deze stap in je avondroutine nog weleens. Beter is om toch even dat washandje over je snufferd te halen, zodat je huid ’s nachts lekker kan ademen.

Over make-up gesproken; ook hiervan is te veel niet goed. Het benadrukt je oneffenheden en ‘verstopt’ je huid.

3. Alcohol
Eerder schreven we al over het effect dat alcohol op je huid kan hebben. Je huid kan er van uitdrogen en rood worden. Daarnaast kun je door alcohol ook meer last hebben van wallen. Dus de keuze is aan jou; laat je dat extra glaasje rode wijn staan of verkies je alcohol boven een gezonde huid?

4. Bijziendheid
Vraag je je af wat je ogen in godsnaam met de conditie van je huid te maken hebben? Nou, wel degelijk iets. Want als je door de jaren heen steeds minder ziet, en je wilt je focussen op iets in de verte, zullen de spieren rondom je ogen zich steeds vaker aanspannen. Als deze kleine spieren steeds weer belast worden, kunnen ze de lijntjes rondom je ogen verdiepen. Hierdoor kun je er ook moe uitzien. Toch maar eens tijd voor een bril?

5. Stress
“Niet zo fronsen, daar krijg je rimpels van!” Aargh, dat heb je nu wel vaak genoeg gehoord. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom je zoveel fronst? Dit kan namelijk met stress en slaapgebrek te maken hebben. En als je dit vaak doet, gaan de spieren in je gezicht zich daar ook aan aanpassen. Wees je dus bewust van je gezichtsuitdrukkingen en zorg voor minder stress en meer slaap.

BRON: http://www.ze.nl/p/150827/5_redenen_waarom_je_huid_er_ouder_uit_kan_zien

Wat er niet opstaat en toch ook van belang is koude. Als men dagelijks door weer en wind moet, is het zeker aangeraden om je huid ’s avonds de nodige zorgen te geven. Ook geld dit voor mannen. Wat wat altijd blootgesteld is, zal altijd je ouderdom verraden, of zelfs je ouder voordoen. Spijtig genoeg.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM