Psychologen: “Kindercoach heeft niet juiste opleiding”

Psychologen: Kindercoach heeft niet juiste opleiding

Sinds kort zijn in ons land kindercoaches actief, therapeuten die kinderen met leerstoornissen, maar ook psychosociale problemen helpen. Het fenomeen waaide uit Nederland over naar ons land. Zorgverleners waarschuwen echter voor de nieuwe therapie: “De meesten zullen het wel goed bedoelen, maar er zitten ook ongelofelijke kwakzalvers bij’, klinkt het in Het Belang van Limburg.

 

“Er bestaan opleidingen, maar die worden vaak door coaches zelf gegeven”, zegt Stefan Grielens, directeur van de koepel van de Vrije Centra voor Leerlingenbegeleiding. “Sommigen volgen ook een online lessenpakket. Maar het is geen beschermd beroep, iedereen kan een bordje ‘kindercoach’ aan zijn deur hangen. Er is dus ook geen controle. Het enige wat je kan doen is nagaan of de coach een diploma psychologie heeft.”

Certificaat

Nathalie Frérotte (foto) uit Hoeselt start morgen als kindercoach. Ze is zich bewust van de kritiek. “Daarom wou ik ook absoluut een certificaat in de hand hebben. Ik heb een jaar lessen gevolgd bij Syntra, heb een eindwerk moeten maken en een examen moeten afleggen voor ik een certificaat kreeg. Maar daarnaast vind ik ervaring ook wel belangrijk.”

BRON: http://www.vandaag.be/binnenland/139281_psychologen-kindercoach-heeft-niet-juiste-opleiding.html

Geen commentaar hierop.
Als men een cursus volgt men krijgt een certificaat is het nog niet altijd genoeg

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie