5 tips voor een gelukkiger leven

 

happy

Er verschijnen regelmatig studies met bevindingen over wat ons nu gelukkig maakt. We hebben er weer een paar voor je verzameld. Lees de onderstaande adviezen en ontdek een paar handige tips voor geluk

Ontwikkel je talenten
Iedereen heeft een speciaal talent, jij hebt ook vast en zeker iets waar je goed in bent. Mensen die zichzelf kunnen ontplooien zijn gelukkiger. Dit komt omdat ze dan een betekenisvol doel in hun leven hebben. Onderzoek toonde ook aan dat dit gezond voor je is. Vrouwen die zichzelf ontplooiden scoorden beter op psychologische tests, sliepen beter, hadden minder stresshormonen en hadden een gezonder hart.

Doe wat je leuk vindt 
Het lijkt heel simpel, maar mensen staan te weinig stil hoe ze hun tijd besteden. Hoe dikwijls doe je iets dat je echt leuk vindt? In een studie moesten meer dan 900 werkende vrouwen hun activiteiten van de vorige dag opschrijven. Nadien gaven ze aan hoe ze zich op elk moment voelden. Wanneer sommige vrouwen zagen hoeveel dingen ze deden die ze niet leuk vonden, waren ze heel verbaasd. Veel mensen beseffen niet dat geluk iets is waar je zelf controle over hebt. Je kunt al door kleine veranderingen gelukkiger worden. Probeer zo eens 1 uur per dag een taak te laten liggen die je niet leuk vindt en doe in de plaats daarvan iets tofs.

Zeg nooit meer ‘als’
“Als ik een betere job zou hebben, dan pas zou ik gelukkig zijn.” Recent onderzoek toont aan dat mensen heel slecht zijn in het voorspellen van wat hen gelukkig maakt. Zo werd onlangs in een studie aan de deelnemers gevraagd: “Hoe gelukkig ben je? En hoeveel afspraakjes heb je de laatste maand gehad?” Wanneer de vraag over de afspraakjes eerst gesteld werd, woog het liefdesleven zwaarder door, bij het geluk van de deelnemers dan wanneer volgorde omgekeerd was. Gelukkige mensen ondernemen ook vaak nieuwe dingen. Dat moet niet altijd iets groots zijn zoals een nieuwe job, maar ook een nieuwe hobby kan je al heel wat gelukkiger maken.

Zet je vrienden op de eerste plaats
Sociaal engagement is een belangrijke factor van gelukkig zijn. Iets wat hierbij vaak onderschat wordt, is de intensiteit van de relatie. Je haalt meer geluk uit lange, diepe contacten met je beste vriendin dan uit een reeks korte, oppervlakkige contacten. Je hoeft niet noodzakelijk diepzinnige gesprekken te voeren, het belangrijkste is bij elkaar zijn. Samen wat luieren in de tuin of op een terrasje in de stad doet je goed.

Sta jezelf toe gelukkig te zijn
We vinden het vaak moeilijk onszelf toe te staan gelukkig te zijn. We voelen ons el eens schuldig als we plezier beleven. Het is goed om dingen voor anderen te doen, maar je moet ook aan jezelf denken. Probeer hier een evenwicht in te vinden. Onderzoek toont aan dat gelukkige mensen betere partners zijn. Door jezelf dus gelukkig te maken, kun je ook beter anderen helpen.

BRON: http://www.happynews.nl/2013/10/22/5-tips-voor-een-gelukkiger-leven/

Een gelukkig leven krijg je niet zomaar. Daar moet jezelf wel wat voor doen. Het is eigenlijk leren positief om te gaan in situaties en zo je gelukkig voelen.

Ze spreken hier van talenten, maar ook hobby’s zijn belangrijk om je gelukkig te voelen. Om je te kunnen ontplooien van wie je bent.

Soms is aandacht besteden aan jezelf kan zo een leuk en gelukkig gevoel geven. Al heb je een relatie je mag ook zeker eens aan jezelf denken.

Dit hoor ik eigenlijk ook vaak:

ALS IK MAAR GELUKKIG WAS

ALS IK DIT OF DAT ZOU HEBBEN ZOU IK GELUKKIG ZIJN.

Als je telkens ALS gaat vernoemen zal het niet tot je komen. Je moet er achterstaan en er van het moment dat je het denkt naar je gevoel brengen en dan ook ondernemen. Dan pas komt het gelukkig gevoel. En ga je merken dat je eigenlijk heel wat kan verwezenlijken. Blijf niet negatief denken, en dat doe je juist met ALS te gebruiken op zo een moment.

Sociaal contact is een van de belangrijkste redenen om een gelukkig gevoel te hebben. Wel wil ik dan wel schrijven goede vrienden kan je op een hand tellen, vrienden om iets mee te gaan doen daar haal je ook dat gevoel uit.

Heel wat mensen komen thuis en zitten tot in de nacht achter de pc, maar zo krijg je nooit het gevoel van sociaal contact te hebben. Men denkt het wel maar het is nog helemaal anders dan met daadwerkelijk iemand kan zien voelen door een knuffel of een handdruk en door een communicatie te delen.

Voel je nooit om iets schuldig. Een schuldig gevoel kan gelijk al het gevoel van geluk naar onder trekken. Nee hou het positief gelukkig gevoel altijd vast. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM