In Nederland lijden miljoenen mensen aan een vorm van (chronische) hoofdpijn.

Mensen die last hebben van hoofdpijn zoeken vaak geen medische hulp omdat het slikken van pijnstillers, die in elke drogist en apotheek vrij verkrijgbaar zijn, vaak een snelle oplossing is.

Deze oplossing is echter ook meteen de meest ongezonde en daarbij werkt het slikken van een pijnstiller slechts zeer tijdelijk.

Volgens Nat Blau van de Londense Migraine Clinic is hoofdpijn een kwaal die bijna iedereen treft en bij zowat bij alle volkeren op aarde voorkomt, behalve bij Eskimo’s. Er zijn meerdere vormen van hoofdpijn, zoals bijvoorbeeld migraine en spanningshoofdpijn, en ook meerdere oorzaken voor deze kwaal.

De afgelopen decennia zijn er ontelbare onderzoeken geweest naar de oorzaken van hoofdpijn en migraine. Zo lijken serotonine-tekort, verkramping, vernauwde bloedvaten, stress, boosheid, angst, slaapgebrek, alcohol, het eten van ijs, suiker, hitte, licht en lawaai de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn te zijn.

In geval van bijvoorbeeld alcoholconsumptie en de welbekende ‘kater’, die een gevolg is van de deïntoxicatie, lijkt hoofdpijn enigszins logisch verklaarbaar. Hoewel het niet verklaarbaar is waarom de één daar wel en de ander daar geen last van heeft. Nog minder verklaarbaar is hoofdpijn die ogenschijnlijk ‘zomaar’ uit de lucht komt vallen.

Weet wat je eet

In de voedingsindustrie worden tegenwoordig chemische toevoegingen gebruikt waarvan in veel gevallen niet is gekeken naar de effecten op de menselijke gezondheid op de lange termijn. Ook door het gebruik van deze toevoegingen kan hoofdpijn ontstaan. Een simpele speurtocht via Google brengt een berg aan informatie naar boven over de bijwerkingen van bijvoorbeeld MSG (beter bekend als E621, ve-tsin of mononatriumglutamaat), aspartaam, kleur- en geurstoffen, waarbij de bijwerking ‘hoofdpijn’ vaak de boventoon voert.

Doordat deze additieven in soepen, sauzen, snoepgoed, chips, vleeswaren, en kant-en-klaarproducten gestopt worden is het risico op hoofdpijn krijgen door je voeding erg groot. En vervolgens grijpt men massaal naar de pijnstillers, als lapmiddel om die vervelende hoofdpijn maar weer te onderdrukken.

Hoofdpijn levert geld op

We kunnen ons afvragen waarom er nog steeds geen blijvende oplossingen zijn voor hoofdpijn. Het antwoord hierop wordt mogelijk gegeven door de farmaceutische industrie zelf. Op de websitepharma.about.com lezen we dat er in 2015 wereldwijd naar schatting circa 70 miljard dollar omgezet zal worden aan onder andere pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn, door de zogenaamde ‘over-the-counter drug’-industrie. Zou er een eenmalige definitieve oplossing zijn tegen pijn, dan zou deze geldstroom snel opdrogen. Mogelijk dat dit één van de oorzaken is dat er vanuit Big Pharma geen betere alternatieven gemaakt worden.

Moeten we pijn blijven lijden?

Pijn is een signaleringssysteem van het menselijk lichaam dat er iets aan de hand is. “Als we eenmaal weten wat de oorzaak is van de pijn en we de juiste actie ondernomen hebben, dan mag wat mij betreft de hoofdpijn best wel verdwijnen,” aldus Michel Lejeune, expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn en oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van onder andere hypnosesessies in Nederland en België.

“Pijn is iets wat in ons brein geïnterpreteerd wordt. Ken je het verschijnsel dat je je voet stoot en dat je pas enkele tellen later de pijn voelt? Het signaal heeft namelijk even tijd nodig om aan te komen in het brein en daar geïnterpreteerd te worden als pijn.” Volgens Lejeune is het deze interpretatie waar we iets mee kunnen.

“We hebben inmiddels vele jaren ervaring met hypnose en pijnbestrijding en we kunnen er op een simpele, 100% gezonde manier, voor zorgen dat hoofdpijn verdwijnt en vaak ook weg blijft. Het is onnodig om telkens maar weer chemische pillen te kopen en te blijven slikken terwijl er een veel beter alternatief is.”

“De sessie die we bij onze cliënten gebruiken heeft een groot effect op de levenskwaliteit van mensen, omdat hoofdpijn op de meest ongepaste momenten kan toeslaan. Deze sessie helpt niet alleen hoofdpijn bestrijden, maar ook voorkomen. Duizenden mensen zijn op deze manier van de pijnstillers afgekomen en genieten van een beter leven. Het is één van de meest succesvolle, en tevens meest gezonde manieren om in onze drukke wereld blijvend van hoofdpijn af te komen”.

Trancewerk biedt de sessie ‘Vrij van hoofdpijn en migraine’, vanaf vandaag tot en met maandag 30 september 2013 aan voor slechts 10 euro. Klik hier om deze sessie te downloaden.

BRON: http://niburu.nl/gezondheid/5327-hoofdpijn-is-geld-waard

Als hoofdpijn chronisch wordt is je leven een hel te noemen. Als men dag dagelijks opstaat met pijnen in het hoofd en alles is teveel zelfs licht en zacht geluid dan grijp je naar alles om ervan af te komen. Zelfs zijn er die op een moment aan zelfmoord denken omdat het niet meer te dragen is. Mensen zet als je kan altijd die negatieve gedachten weg. Hoe moeilijk het ook is om een goed sociaal leven op te bouwen of om je werk niet te verwaarlozen. Maar met vol begrip begrijp is sommige die echt met deze gedachte rondlopen. En ja vrouwen hebben meestal tegen de menstruatie ermee te maken, er zijn er ook andere die het maandelijks geregeld hebben. En er is nog een verschil tussen gewone hoofdpijn, migraine en spanningshoofdpijn. Allemaal heeft het een oorzaak en moet men soms lang zoeken om het juist aan te bieden en een leven zijn pijnen door te komen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties