Leerling (11) vliegt uit klas en verhangt zich op gang

 

© thinkstock.

“Je bent nutteloos. Ga maar tussen de jassen hangen op de gang!” Met deze woorden zette een lerares een jongen uit de klas in Frankrijk. De knaap van elf werd 45 minuten later buiten bewustzijn aangetroffen op de gang. Hij hing met zijn T-shirt vast aan een haakje en kon niet meer gereanimeerd worden. Volgens de advocaat van de burgerlijke partij zou de jongen de woorden van zijn lerares letterlijk genomen hebben. De vrouw riskeert nu tot vijf jaar gevangenis en een boete van 75.000 euro voor onvrijwillige doodslag.

Op 26 mei 2011 zette ze Khoren Grimaldi, een jongen van elf uit de klas omdat zijn taak niet wilde maken. De jongen vloog de gang op in de Anne Frank-school in Arles. Drie kwartier later werd de knaap bewusteloos aangetroffen. Hij hing met zijn T-shirt vast aan een haakje op de gang. De leerling verkeerde in ademnood en overleed na aankomst in een ziekenhuis in Marseille.

Volgens de advocaat van de burgerlijke partij werd Khoren 45 minuten alleen gelaten op de gang. De jongen vroeg tot twee keer toe om opnieuw in de klas te mogen maar dat werd hem geweigerd. Volgens de advocaat moet het debat daarom gaan over de “verplichte bewaking”. Het reglement van de plaatselijke overheid is volgens hem duidelijk: Kinderen mogen niet onbewaakt achtergelaten worden. Ook al wordt een leerling gestraft dan nog moet het onder bewaking staan, beweert de advocaat. De raadsman van de lerares kon niet bereikt worden voor commentaar.

De autopsie wees uit dat Khoren omkwam door verstikking. Nog volgens de advocaat van de burgerlijke partij was de jongen “een voorbeeldige leerling en hield hij ervan om zijn vrienden aan het lachen te brengen.” De jongen zou de woorden van de lerares letterlijk genomen hebben toen ze zei dat hij “nutteloos was en maar naast de jassen moest gaan hangen op de gang”, aldus nog de advocaat van de burgerlijke partij.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan 24u/24 terecht bij Tele-Onthaal (106) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55).

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1710191/2013/09/24/Leerling-11-vliegt-uit-klas-en-verhangt-zich-op-gang.dhtml

Zo zie je maar weer dat je altijd goed je woorden moet wikken en wegen, ze kunnen persoonlijk opgevat worden en dan kunnen er zware problemen door ontstaan. Zeker als de woorden tegen een kind gezegd worden. Mensen het is weer spijtig dat dit te lezen valt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM