Het woord uitstellen hoor je vaak.

Als vakterm woord is het procrastinatie

We doen het allemaal wel eens hoor. Vaak hoor je dan, ik stel het nog maar even uit. Dit heeft allemaal te maken dan met je eigen twijfels, je bent ergens nog niet echt zeker van. En ga je eigenlijk op veilig spelen met het voor jezelf uit te stellen. Zelf kan het zover gaan dat je smoesjes gaat verzinnen, ook naar je eigen toe. Toch mag je niet vergeten als het iets van belang is dat je er innerlijk mee blijft zitten. Je geest draait op volle toeren en je gevoel kan het maar niet loslaten. Zo maak je eigenlijk op een moment jezelf ziek, of je gaat dingen doen om het nog verder weg te stoppen.

Naar eten zoeken

Je gaat verzamelen tot in het extreme

Je gaat dingen tot in het extreme uitvoeren.

Deze gaan niets oplossen aan het uitstelgedrag maar gaan je juist nog meer naar een diepte brengen. Omdat je eigenlijk niet echt doelen voor jezelf stelt, en niet alles uit je kan laten komen wat erin je speelt.

Je zal het dan op een moment ook moeten bekopen.

Schuldgevoelens

Frustratie

Gevoel gefaald te hebben

Een laag zelfbeeld en zelfvertrouwen.

En allemaal doe je dit jezelf aan. Door gewoon dingen uit te stellen, soms door angst die je op het moment niet durft zien en zo er dan tegenop ziet om iets te ondernemen.

Vaak komt het ook voor door slordigheid, door alles maar zijn gang te laten gaan. Het is je eigenlijk een stukje aangeleerd of door het moeilijk te hebben met jezelf te corrigeren.

In sommige gevallen kunnen enkele puntjes ook meespelen.

Luiheid

Gebrek aan motivatie

Een gebrek aan organiseren

Of bepaalde angsten.

Omdat men niet echt weet wat er na gaat komen of volgen. Toch kan het ook te maken hebben met een vorm van zelfbescherming. En gaan dan het uitstelgedrag eigenlijk om een ander leggen. Dat heeft dan meer te maken dat ze een vrees hebben niet aan de verwachtingen te voldoen. Wanneer men met dit gedrag kampt kan het ook zijn dat de persoon met een heel laag zelfvertrouwen zit.

Wanneer men echt gemotiveerd is en het aan kan om dingen gelijk te ondernemen ga je dit ook lichamelijk goed voelen. Je gaat beter slapen, je hebt minder stress, en je ruimt het probleem gelijk op. Doordat ruim je het ook in je lichaam op en blijf je er niet mee zitten. Zo bekom je voor jezelf het succes of de beloning die erop volgt.

Waar zal een persoon het vaakst dit gaan doen.

Op het werk

Op school

Iemand onder ogen zien

Maar ook kan het in de positieve zin gezien worden en dan meer gericht naar de vrouw dat ik er toch ook even wil bij vermelden.

Menstruatie uitstellen.

Natuurlijk heb ik er ook zo een voor de mannen.

Orgasme uitstellen

Belangrijkste van al is als men gaat uitstellen dat men op een moment de confrontatie aan moet gaan en zo soms nog meer in de problemen komt dan dat men het gelijk gedaan zou hebben.

Daarom probeer het voor jezelf een op een rijtje te zetten, wanneer stel je iets uit, en haal je eigenlijk een resultaat ermee. Meestal zal dat niet zo zijn en zal het alleen maar frustratie geven.

— Mensen als het niet nodig is stel niets uit maar ga de confrontatie gelijk aan.

— Soms kan het niet anders maar wacht dan niet tot het te laat is.

— Eens je weet dat je met uitstelgedrag geconfronteerd wordt werk aan je zelfvertrouwen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO

Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM