Tien dingen die je moet opgeven voor je eigen geluk

 

© Thinkstock.

Volgens heel wat experts is geluk een keuze die je zelf in de hand hebt. Veel mensen maken hun leven ingewikkelder dan nodig zodat ze geluk niet meer zouden herkennen moest het voor hun neus staan. Je kunt dit echter makkelijk oplossen door onderstaande tien dingen op te geven.

1. Stop met te geven om wat anderen van je denken. Dit voelt erg onnatuurlijk aan, want mensen zijn nu eenmaal kuddedieren. Je zorgen maken over wat anderen van je denken, is een verspilling van energie, je kunt nooit iedereen plezieren.

2. Stop met iedereen proberen te plezieren. Wees de beste versie van je zelf en voor de mensen die echt om je geven zal dat wel volstaan.

3. Stop met roddelen. De personen waarmee jij slecht spreekt over anderen, zullen dit ook over jou doen.

4. Stop met je zorgen maken, dit slorpt nodeloos energie op. Hierdoor investeer je tijd en energie in iets dat je niet wil dat gebeurt. Leer los te laten en te vertrouwen dat alles goed komt.

5. Stop met onzeker zijn. Wanneer we onszelf te ernstig nemen, denken we dat alle anderen dat ook doen. Er loopt maar een versie van jou op de planeet rond.  Dus straal meer zelfvertrouwen uit en stop met je hier zorgen over te maken. Niemand geeft er om of houdt je zo nauwgezet in de gaten.

6. Stop met alles persoonlijk op te vatten. De waarheid is dat de meeste mensen ook zo met hun eigen leven bezig zijn dat ze niet beseffen wat jij aan het doen bent. De wereld draait niet rond jou, de meeste reacties van mensen hebben niets met jou te maken.

7. Stop met aan het verleden te denken. We zijn allemaal al gekwetst geweest, haast elke ouder heeft al fouten gemaakt en we hebben allemaal al eens diep gezeten. Zie elke tegenslag in je leven als iets dat je sterker heeft gemaakt.

8. Stop met geld uit te geven aan dingen die je niet nodig hebt. Een eenvoudig leven is makkelijker, we maken het vaak ingewikkelder door te veel geld uit te geven aan materialistische dingen.

9. Stop met boos zijn. Ook dit verbruikt nodeloos energie en voorkomt dat je voort gaat met je leven.

10. Geef controle op, dit is namelijk een illusie. Want je hele leven onmogelijk volledig controleren, dat geldt al helemaal niet voor de hele wereld. Leer het nieuwe te omarmen en verwelkom verandering.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1686303/2013/08/13/Tien-dingen-die-je-moet-opgeven-voor-je-eigen-geluk.dhtml

Ik ben van mening als je iets zelf moet opgeven voor je eigen geluk dat je niet echt leeft of jezelf kan zijn.

Als je altijd maar geeft om anderen het geluk te geven, waar is je geven aan jezelf dan. Hier maakt je misschien iemand mee gelukkig maar niet echt jezelf. Wel op het moment maar nadien misschien niet meer.

Als je zorgen maakt om iemand of iets, vergeet je eigen zorgen die even belangrijk kunnen zijn. Dat maakt dat je zo je eigen zorgen opzij zou schuiven om de ander te helpen. Maar eigenlijk ben je (on)bewust jezelf inzichten aan het geven, en help je eigenlijk de ander niet echt.

Wat heel veel mensen in een vriendschap doen is geld geven of lenen. Het gevaarlijkste wat je kan doen. Want met geld koop je geen vriendschap of liefde. En er komt misschien een moment dat je het zelf nodig hebt en dan kent niemand je. Ook dat spreekt het geluk gevoel aan.

Vele onder ons gaan soms eerst kijken naar de ander zeker in een relatie. Als het van beide kanten komt is het oké maar als het eenrichtingsverkeer is kan er al snel heel wat jouw leven passeren.

Zet nooit je eigen geluk gevoel opzij. Eerst aan jezelf denken en dan kan je het delen.

Eigenlijk is het als de eerste zinnen in de EHBO

Eigen veiligheid eerst. Voor je iemand anders helpen kan.

Wel met dit geluk voor jezelf is het net zo.

Eerst je eigen gelukkig voelen, dan pas kan je het delen als het wederzijds is.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM