Rust in de tent: 7 tips om te relaxen

Nog even doorgaan op werk, snel de sportschool nog even in en daarna langs die vriendin die het nu moeilijk heeft: we hebben het zo druk dat we soms vergeten hoe we moeten relaxen. Daarom helpen we je een handje.
Want relaxen: hoe doe je dat ook alweer? En hebben we daar wel tijd voor? Jouw antwoord luidt vast ‘nee’ en daarom moet je er tijd voor máken. Anders houd je dit drukke leventje niet lang vol en zit je binnenkort huilend op de bank omdat je het allemaal even niet meer trekt. Volg daarom de volgende tips op, om tussen alle drukte door toch nog een beetje zen te blijven.
Maak af en toe een wandeling. Het klinkt erg suf, maar het kan echt zorgen voor een leeg hoofd en bovendien is de buitenlucht goed voor je! Als je niet warm loopt van het idee van een boswandeling; kies dan eens in plaats van de fiets of metro voor de benenwagen: brengt je ook van A naar B in niet zo veel meer tijd.
Check eens bij jezelf hoe vaak op een dag je schouders gespannen naar boven staan. Betrapt? Gooi die schouders meteen met een zucht naar beneden. Je zult versteld staan van de aantal keren dat je dat moet doen.
Dwing jezelf af en toe wat uurtjes voor jezelf te pakken. Schrijf het desnoods in je agenda! Kun je eindelijk dat ene boek lezen, die serie verder kijken, gewoon een beetje in de verte staren of die ene film kijken die je al maanden wilt zien.
Drink thee! Niets is zo rustgevend als dit warme goedje. Vooral kamille- en kruidenthee schijnen het erg goed te doen voor de rust.
Toch veel te doen? Maak een to do-lijstje, maar zorg dat er maximaal vijf punten op staan die de hoogste prioriteit hebben. Alle punten die je over hebt kun je op een ander to dolijstje zetten waar je langer de tijd voor hebt.
Bekijk alles wat je doet regelmatig vanaf een afstandje. Als je alles ziet vanuit een groter perspectief, werk je iedere dag meer ontspannen. Want hoe belangrijk is het om die dag per se te gaan sporten? En hoe belangrijk is het nou écht dat je deze week stofzuigt?
En, het klinkt heel gek, maar: blijf ademen. Af en toe flink in- en uitademen doet wonderen voor je rust….
Je hoort vaak ik kom niet aan rust toe. Omdat deze niet de rust gunnen aan hen zelf. Rust kan je al perfect krijgen met je ademhaling goed te leren gebruiken. En dan nog kan je aan het werk zijn. Ademhaling brengt zuurstof in ons lichaam en kan zo een heel goed rustgevoel geven. Neem echt tijd voor jezelf en met je zelf. Jezelf even in de watten leggen kan heel wat wonderen verrichten. En nadien ga je ook heel goed voelen. 
Wel moet je altijd weten als je even jezelf de rust geeft, en je kan dingen waar je mee bezig bent niet weg zetten, kom je na de rust momenten er wel terug in. Je kan het vergelijken dat mensen op reis gaan om even alles achter hen te laten maar weet je moet altijd terug komen in dat wat je even hebt los gelaten. 
Daarom mensen durf aan jezelf de rust te geven, we hebben dat allemaal op een moment echt nodig. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties