Last van zweetvoeten? Deze tips houden ze fris

Met dit weer zijn zweetvoeten onvermijdelijk, helaas gaat dit vaak gepaard met een onaangename geur. Dit komt doordat zweet de perfecte broeihaard voor bacteriën is, wat kan leiden tot een ondraaglijke stank.

Dermatoloog Stephen Mandy zegt dat bacteriën welig tieren in hete, vochtige omstandigheden en ze voeden zich met de dode huicellen van je voeten. Vandaar dat zweetvoeten haast onvermijdelijk zijn op hete zomerdagen.

– Laat je voeten ademen, dit doe je door zo vaak mogelijk sandalen te dragen waarbij het vocht van je voeten kan verdampen. Sneakers en ballerina’s zorgen namelijk dat er geen frisse lucht aan kan.

– Koop ademende sokken, vaak zijn deze uit synthetisch materiaal gemaakt. Katoenen sokken absorberen het vocht wat betekent dat je natte sokken kunnen leiden tot stinkvoeten en blaren. Bewaar een extra paar in je tas en verander ze in de loop van de dag.

– Witte azijn bestrijdt bacteriën, ook je voeten wassen met zeep en water helpt. Maak wel dat je je voeten onmiddellijk droogt. Als je geen water bij de hand hebt, kan antibacteriële gel helpen. Een badje van een kopje witte azijn met lauwwarm water waarin je je voeten een kwartiertje laat weken om de dag kan ook helpen.

– Breng een dunne laag talkpoeder aan voor je je sokken en schoenen aantrekt om het vocht te absorberen. Je kunt ook een antitranspirant aan de zool van je voeten en tussen je tenen aanbrengen voor je gaat slapen en na je ochtendlijke douche.

– Wissel regelmatig van schoenen, zo geef je ze de kans uit te drogen nadat je ze hebt gedragen. Als ze echt ruiken, laat ze dan buiten luchten en draag wasbaar schoeisel.

– Als je voetproblemen echt de spuigaten uitlopen is het mogelijk dat je met de aandoening overmatig zweten kampen. Als je voeten, oksels of voorhoofd altijd erg nat zijn, dan kan je arts hier medicatie voor geven of kun je botox laten inspuiten om het zweten tot een minimum te beperken.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/9/Gezondheid/article/detail/1674604/2013/07/24/Last-van-zweetvoeten-Deze-tips-houden-ze-fris.dhtml

Een onaangenaam geurtje is nooit leuk als je de schoenen uittrekt. Belangrijk hierbij is vaak verwisselen van sokken en schoenen zelf. Na het dragen kan je er Soda ingooien met lavendeldruppels om de geur eruit te halen. Je voeten goed wassen meermaals maar ook goed droog maken. En van wanneer je kan gewoon niets aan je voeten doen. 
Ook zal je merken dat je in bepaalde schoenen meer last hebt dan in anderen. Meestal komt dit door de stof waarvan de schoenen gemaakt zijn. Zodat het zweet niet opgenomen kan worden, men kan er dan speciale zooltjes in gaan leggen maar ook deze zou je om het uur moeten vervangen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM