Na de vispedicure bestrijden nu slakken je rimpels

 

De slakkenbehandeling in het schoonheidssalon Ci:z.Labo. © afp.

Een revolutionaire gelaatsbehandeling met levende slakken die over je gezicht kruipen is de nieuwste beautytrend. Vooral het slijm van deze dieren zou je huid jonger maken. Dit is na de vissen die een pedicure geven de nieuwste schoonheidsbehandeling waarbij levende dieren ingezet worden.

© afp.
© afp.

Slakkenslijm bevat een mengeling van krachtige proteïnes, antioxidanten en hyaluronisch zuur, deze stoffen helpen de huid om vocht vast te houden, ontstekingen te beperken en dode huidcellen te verwijderen. De behandeling ‘Celebrity Escargot Course’ wordt in het Ci:z.Labo in Tokio uitgevoerd, deze duurt een uur. Je gezicht wordt gereinigd voor de slakken op de wangen en voorhoofd geplaatst worden, vervolgens mogen de dieren gedurende vijf minuten bewegen hoe ze willen. Daarna volgen gezichtsmassages, maskers en een behandeling met elektrische golven, wat goed is voor een prijskaartje van 186 euro.

Woordvoerster Manami Takamura: “Slakkenslijm kan hestel van de huidcellen op het gezicht stimuleren, dus we verwachten dat deze slakkenbehandeling schade door bijvoorbeeld de zon terug kan herstellen. Dit salon werkt ook met crèmes op basis van slakkenslijm, wat geproduceerd wordt door vijf ‘huisslakken’ die een dieet volgen van biologische groenten, waaronder wortels, spinazie, Zwitserse kaas en Japanse komatsuna-bladeren.”

Behandelingen met slangenslijm is niet nieuw, dit werd 2000 jaar geleden al gebruikt. Een van de eerste artsen ooit, genaamd Hippocrates, plette slangen en mengde dit met zure melk om ontstekingen van de huid te genezen. Recentelijk zijn producten die slangenslijm bevatten erg populair in Japan en Zuid-Korea.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/1669125/2013/07/15/Na-de-vispedicure-bestrijden-nu-slakken-je-rimpels.dhtml

Nu slakkencrème gebruik ik wel en geef ik ook aan mensen om hun huid te voeden. Maar om nu slakken op de huid te laten lopen en dit om te voorkomen van rimpels dat is weer iets anders. Ik kan je alleen maar melden dat de crème ook een goede werking heeft ook om huid te herstellen van irritaties.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM