Volgens een recent Amerikaans onderzoek zouden seksuele en romantische dromen een impact hebben op ons liefdesleven. Je leest er hier alles over!

De studie werd begin deze maand gepubliceerd op sagepub.com. Onderzoekers aan de Universiteit van Maryland in New York gingen samen met het departement Psychologie van de New Yorkse Staatsuniversiteit op zoek naar de invloed van een erotische droom op het liefdesleven. Ze vroegen vrijwillige koppels om gedurende twee weken een dagboek bij te houden.

De deelnemers werden gevraagd om twee weken lang hun dromen te noteren alsook de interacties met hun partner. Het resultaat? De onderzoekers merkten op dat zodra één van hen over een ruzie gedroomd had dat er de volgende dag of de dag nadien ook meestal een echt conflict plaatsvond.

Een andere vaststelling: wanneer één van de vrijwilligers een droom had gehad waarin hij of zij bedrog pleegde dan voelde die zich plots enkele dagen minder sterk aangetrokken tot zijn of haar partner.

Volgens professor Dylan F. Selterman, die de studie in goede banen leidde, wordt ons gedrag dus duidelijk beïnvloed door hetgene waar we ’s nachts over dromen.

Als bepaalde onderwerpen (zoals ontrouw) en sommige emoties (zoals jaloezie) in de dromen van de deelnemers voorkwamen dan gingen ze in de meeste gevallen samen met een verhoogd aantal ruzies en minder sterke gevoelens voor elkaar in de daaropvolgende dagen.

‘Seks kan in onze dromen, net zoals in het echte leven, positief en negatief zijn’, legt professor Dylan F. Selterman uit.

De redenering gaat als volgt: als er een bepaald issue aanwezig is tussen een koppel dan vertaalt dat zich in hun dromen. En die dromen hebben dan op hun beurt een invloed op het gedrag van beide of één van de partners.

Bijvoorbeeld:

– Als je twijfelt over de trouw van je partner dan is de kans groot dat je droomt dat hij of zij met een ander zoent of slaapt. Vervolgens sta je waarschijnlijk op met een slecht humeur en eventuele twijfels over je partner. Daardoor verhoogt de volgende dag het risico op discussies.

– Als jij – bewust of onbewust – de drang voelt om nieuwe oorden op te zoeken dan droom je misschien een keer over een seksuele uitspatting met een ander. De volgende dag kijk je wellicht anders aan tegen je partner.

– Omgekeerd kan ook: als jij je partner blindelings vertrouwt dan zal die de hoofdrol krijgen in je (erotische) dromen. En dan zit je in een erg positieve spiraal want zowel je seksleven als je liefdesleven zullen er op vooruit gaan.

Hebben jullie zelf al ondervonden dat jullie dromen jullie liefdesleven beïnvloeden? We horen het graag!

Bron: sagepub.com

Seksuele dromen of erotische dromen het komt niet vaak voor maar als het er dan is op een nacht gaan heel wat mensen echt zoeken. Wat missen ze, wat komen ze te kort of zoeken ze naar iets speciaals dat ze niet in een relatie delen kunnen. Nu meestal met deze dromen zal er een fictief persoon aanwezig zijn, dat wil nog niet zeggen dat je daadwerkelijk het bed of een vluggertje ermee wilt delen. Op dat moment moet je voor jezelf naar je relatie kijken, en bekijken of er iets is wat je gevoelsmatig wilt veranderen.
Heel veel mensen lopen nadien ook met een angst rond, omdat ze denken echt vreemd te gaan. Of dat hun bed partner het gezien of gevoelt of zelfs gehoord heeft. Het is aan jezelf om dit ter sprake te brengen ja of nee. En mocht je bed partner het gehoord of gezien hebben dan kan deze ook jezelf de vraag stellen maar voel je zeker niet aangevallen. Of je er niet onprettig bij voelen. Zoals ik al schreef het komt niet vaak voor en als het voorkomt ja dan heb je het mogen beleven zou ik zeggen.
Zelf kan ik me wel vinden in dit onderzoek.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM