Politie onderzoekt zelfmoord jongen (13) door pesterijen

Politie onderzoekt zelfmoord jongen (13) door pesterijen

De moeder van een dertienjarige jongen uit Bredene die zelfmoord heeft gepleegd, dient een klacht in bij de politie. In zijn afscheidsbrief noemde de jongen de namen van twee medeleerlingen die hem zouden hebben gepest. Ook de school van de jongen onderzoekt de zelfdoding.

 

De dertienjarige jongen, die in het tweede jaar Metaal & Elektriciteit zat in het VTI in Oostende, beroofde zich zondagmiddag van het leven in zijn ouderlijk huis.

In een afscheidsbrief liet de jongen een persoonlijke boodschap achter voor zijn vader, moeder en broer. Aan de achterkant van dat boterbriefje stond een bericht voor twee medeleerlingen: “Fuck you… (twee jongensnamen), jullie moeten niets verbergen. Jullie sloegen altijd iedereen in elkaar.”

De moeder had na de dood van haar zoon al een gesprek met de politie, maar zal na de begrafenis ook een formele klacht indienen. “We beschuldigen voorlopig niemand en willen geen commotie. Maar we willen een grondig en sereen onderzoek naar de mogelijke problemen op school. Al was het maar om te vermijden dat er in de toekomst nog kinderen het slachtoffer worden van (onopgemerkte) pesterijen”, luidt het in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Ook het VTI in Oostende onderzoekt de zelfdoding, maar de directie zegt dat er geen enkele melding was van eventuele pesterijen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website http://www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via http://www.tele-onthaal.be.

BRON: http://www.vandaag.be/binnenland/124086_politie-onderzoekt-zelfmoord-jongen-13-door-pesterijen.html

Spijtig weer een bericht dat niet zou mogen. Want niet alleen voor de jonge die er nu niet meer is, is het voor de na bestaande en de ouders een zware verwerking dat heel moeilijk te vergeten en te vergeven is.
Aan jongeren en deze die gepest worden neem echt contact op en praat erover. Laat het niet zover komen dat je een einde aan het leven moet maken door schuld van anderen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM