Vijf simpele oefeningen om je borsten te verstevigen

© thinkstock.

 

Enkele weken geleden opperde een wetenschapper dat beha’s nutteloos zijn en dat je borsten zelfs beter in vorm blijven zonder. Maar wat kan je dan wel doen om je boezem te verstevigen en hangborsten te voorkomen? Een paar simpele sportoefeningen, drie à vijf keer per week, die zich richten op je borstkas, schouders, rug en middenrif.

“Doe 15 à 20 oefeningen met gewichten en twee of drie sets van de onderstaande oefeningen”, luidt het advies van personal trainer fitnessmodel Lauren Pappas.

1. Borstspieren rekken

Grijp twee halters vast en ga op je rug liggen op de grond. Breng je armen recht langs je lichaam. Til de halters op boven je borstkas, met intern draaiende schouders en je ellebogen wijzend naar de kanten.

Laat de halters weer naar de zijkanten zakken tot je voelt dat je borstspieren uitgerekt worden, met je ellebogen in een licht gebogen positie. Herhaal enkele keren.

2. Borstkas-duwen

Ga liggen met je rug op de vloer of bank, neem een paar halters vast en hou je handen naast je borstkas, met gebogen armen. Duw de halters omhoog met je ellebogen naar de zijkanten, tot je armen uitgerekt zijn over je borstkas. Laat de gewichten terug zakken naar de zijkant van je borstkas en herhaal.

3. Push-Ups

Ga op je buik liggen, met je handen iets wijder dan je schouders. Hou je romp recht, terwijl je je lichaam lichtjes omhoog heft door je armen uit te strekken. Laat je lichaam weer zakken door je armen te buigen, en herhaal.

4. Schouders heffen

Hou de halters vast voor je dijen, terwijl je je ellebogen en heupen lichtjes buigt. Hef je bovenarmen op naar de zijkant, tot je ellebogen op schouderhoogte zijn. Laat traag zakken en herhaal.

5. Plank

Ga in push-uppositie op de vloer liggen. Laat daarbij je gewicht op je voorarmen rusten, terwijl je ze buigt op 90 graden onder je schouders. Hou je lichaam gespannen en in een rechte lijn. Hou die positie gedurende een minuut aan en … herhaal.

Tot slot nog een bonustip: vergeet niet om je hoofd omhoog te houden als je zit of stapt. “Een betere houding geeft je een stevigere en meer gelifte look”, klinkt het bij Pappas.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/292/Sporttips/article/detail/1624667/2013/04/30/Vijf-simpele-oefeningen-om-je-borsten-te-verstevigen.dhtml

Ja vrouwen ik geef hier veel aandacht aan, omdat ik weet hoe kostbaar ze voor een vrouw zijn. Het is niet zo maar een lichaamsdeel, het is toch een deel dat heel wat aandacht vraagt soms. En daarom zijn dit misschien nuttige tips om te gebruiken.
Voor een vrouw is het ook een van haar prijskaartjes van het lichaam. En dat moet je dan ook behandelen met heel veel respect.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM