Seks, klaarkomen en sperma uit het medicijnkastje

Tinkerbell

 

Regelmatig schrijven we hier over de vele gezondheidsaspecten van een goed seksleven.

Het kan helpen tegen clusterhoofdpijn (‘Ja schat, fijn!’). menstruatiepijn (doe het zelf-seks), maar ook als slaapmutsje (tristûhseks)………

Het Vlaamse Nieuwsblad zette het op een rijtje.

Migraine
Uit een onderzoek aan de universiteit van Münster in Duitsland blijkt dat hoofdpijnklachten verminderen door seks. Wetenschappers bevroegen daarover 800 mensen die geregeld last hebben van migraine. 60% van degenen die seks hadden tijdens een aanval had achteraf minder pijn. Onderzoeksleider, neuroloog Stefan Evers, concludeert dat de pijn verdwijnt dankzij de vrijgekomen endorfines.

Slapeloosheid
Een orgasme als slaapmutsje.. Deze endorfines die vrijkomen tijdens lekker vrijen leiden ook tot relaxen, waardoor men vlot inslaapt, aldus Johan Verbraecken, slaapexpert aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Menstruatiepijn
Klaarkomen zorgt er bij vrouwen voor dat de baarmoederspieren samentrekken en dat er stoffen vrijkomen die werken als natuurlijke pijnstillers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze combinatie de krampen onmiddellijk aanpakt.

Dipjes
Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat mensen zich gelukkiger voelen na een vrijpartij. En dat kan professor James Coan van de universiteit van Virginia alleen maar bevestigen. ‘Als je seks hebt, komen de zogenaamde gelukshormonen oxytocine en endorfine vrij. En ook orale seks kan depressieve klachten verminderen. Sperma bevat immers bestanddelen die je stemming verbeteren en dus een beetje fungeren als antidepressiva.’

De hik
Wetenschapper Francis Fesmire beweert dat een orgasme een wondermiddel is tegen de hik. Als je de hik hebt, dan komen er veel spieren in beweging. Eén bepaalde zenuw is verantwoordelijk voor al die beweging: de zwervende zenuw (nervus vagus) die eindigt in de bekkenbodem. Door de deze extra te stimuleren, kan het signaal voor de hik geblokkeerd worden. En klaarkomen is bijzonder effectief om die blokkade te veroorzaken.

Verkoudheden en hooikoorts
Wie regelmatig vrijt zou ook beter bestand zijn tegen verkoudheden. Seks verhoogt namelijk Immunoglobuline A, een antilichaam dat het kwaaltje bestrijdt. Voorts zijn het zenuwstelsel van genitaliën en neus bij mannen verbonden via het orthosympatisch zenuwstelsel. Tijdens de ejaculatie worden alle bloedvaten dunner. De vastzittende neus wordt veroorzaakt door opgezwollen geïrriteerde bloedvaten. Door het orgasme zal de neus weer opengaan en kan men weer opgelucht ademhalen.

Ochtendmisselijkheid
Gordon Gallup, verbonden aan de Suny-universiteit in het New Yorkse Albany, heeft ontdekt dat zwangere vrouwen minder last hebben van ochtendmisselijkheid als ze vaak in contact komen met sperma. De helft van het DNA van de foetus komt van de vader, waardoor het vrouwenlichaam het organisme kan afstoten met misselijkheid tot gevolg. Hij redeneert dat vrouwen die in het eerste trimester van hun zwangerschap vaak vrijen zich beter zullen voelen. Op die manier ontwikkelen ze immers een hogere tolerantie voor het genetisch materiaal van hun partner.

BRON: http://seks.blog.nl/lijf-leden/2013/04/28/seks-uit-het-medicijnkastje#more-15835

Of men nu het een medicijn kan noemen tegen bepaalde kwaaltje? Wat als een vrouw migraine heeft hoofdpijn of PMS zie ik deze nog niet gelijk overgaan tot een goede vrij party. Maar goed het is toch ook weer hoe iemand het bekijkt. Als iemand ervoor openstaat kan het best gezellig zijn. Alleen vind ik de titel niet zo gepast.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM