Complimentjes zijn gezond

stelletje-vrouw-happy

Een schouderklopje en een compliment helpen meetbaar bij patiënten met hart– en vaatziekten. Door steun uit de omgeving hadden patiënten aan het eind van de proefperiode een betere gezondheid, dat blijkt uit een onderzoek van verpleegkundig specialist Berna Sol-de Rijk.

De onderzoekers bestudeerden of zelfmanagement werkt bij patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte, een hoog cholesterol en overgewicht, en die ongezond eten, onvoldoende bewegen en roken. Zelfmanagement in de verpleegkunde is gebaseerd op het vermogen van mensen om zelf hun eigen gezondheid in de hand te nemen. Dat lukt als ze voldoende in zichzelf geloven.

De onderzoekers lieten een groep risicopatiënten begeleiden door gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij kregen complimentjes en steun, zodat de patiënten er op gingen vertrouwen dat zij hun eigen gezondheid blijvend konden verbeteren. Na enige tijd daalde hun bloeddruk en het cholesterolgehalte in hun bloed aantoonbaar. In de controlegroep die op de gebruikelijke manier werd begeleid gebeurde niets bijzonders.

BRON: http://www.happynews.nl/2013/04/24/complimentjes-zijn-gezond/

Een complimentje krijgen kan wonderen doe. Dan hoeft het nog niet over het uiterlijk te gaan waar eigenlijk de meeste complimentjes over gegeven worden, maar over alle daagse dingen.
Mooi voorbeelden van een complimentje zijn.
WAT ZIE JE ER GOED UIT VANDAAG
JE LICHAAM LAAT ZIEN DAT JE KILOOTJES KWIJT BENT
DAT STAAT JE GOED
DAT HEB JE NU EENS GOED GEDAAN
DAT HEB JE GOED ONDERNOMEN
DAT HEB JE TOT EEN GOED RESULTAAT GEBRACHT
WAT BEN IK BLIJ VOOR JE DAT JE HET GEHAALD HEBT.
Deze zal je zeker allemaal wel kennen en nog veel meer misschien. 
Een compliment doet je stralen geeft je energie en laat je voelen dat je iets waard bent. In het leven is dat dan toch ook een belangrijk stukje dat men delen mag.

DAAROM GEEF IK EEN COMPLIMENT AAN IEDEREEN DIE OP ZIJN MANIER SCHRIJFT IETS WILT OVERBRENGEN EN WILT DELEN MET ANDEREN.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM