Vrouwen leren hun vriendinnen kennen via de kinderen

Schermafbeelding 2013-04-16 om 12.25.12

Vrouwen die pas moeder geworden zijn, krijgen in het eerste jaar gemiddeld negen nieuwe vriendinnen, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 moeders. Dit was bij mij ook zo van toepassing! Ik bleef kletsen met de moeders die net als ik alles voor het eerst meemaakten. Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels helemaal niemand van dat groepje meer zie. Ik ben toch weer teruggevallen op mijn ‘oude vriendinnenclub’. Vrouwen hebben gemiddeld zo’n 13 vriendinnen maar in het eerste jaar nadat ze moeder geworden zijn groeit dat aantal tot 22, zo blijkt uit een onderzoek van een Brits merk van babyartikelen. Dat meldt Female First. Het gaat dan met name om nieuwe vriendschappen met vrouwen die ook pas moeder geworden zijn. Het uitwisselen van tips over het nieuwe moederschap zorgt voor levenslange vriendschappen. Ook de kinderen worden vaak goede vrienden, zo blijkt uit het onderzoek.
Meer dan de helft van de nieuwe moeders vindt het verrassend makkelijk om nieuwe vriendinnen te maken. Zeventig procent denkt dat dat komt omdat ze zoveel gemeen hebben met de nieuwe vriendinnen. Zestien procent zegt zelfs een beter sociaal leven te hebben sinds ze een kindje heeft. De helft van de moeders sluit vriendschappen met andere moeders in het kinderdagverblijf, 22 procent ontmoet nieuwe vrienden in zwangerschapsklasjes en 20 procent ontmoet ze bij andere vrienden. De helft van de nieuwe moeders zegt sneller bevriend te raken met andere vrouwen sinds ze moeder geworden zijn. Drie kwart van de vrouwen praat graag met andere moeders over de bevalling. Veertig procent praat al snel met hun nieuwe vriendinnen over intieme zaken, zoals hun seksleven. Tachtig procent praat met de nieuwe vriendinnen over hun zorgen over het moederschap en het schuldgevoel dat ze ervaren als ze weer aan het werk gaan.  Ook postnatale depressies, borstvoeding, slapeloze nachten en kwaaltjes van de baby zijn populaire onderwerpen.

Eén om de drie moeders is bang dat ze hun oude vriendinnen vervelen met verhalen over de baby en vinden het daarom fijn om deze verhalen te delen met andere nieuwe moeders. Dat herken ik ook wel heel erg. Ik wilde niet weer met het zoveelste luierverhaal aankomen! En het houdt trouwens niet op! Want uit het onderzoek blijkt ook dat moeders er nog eens vijf vriendinnen bij krijgen als hun kinderen naar school gaan.  In die fase zit ik nu inderdaad… Tweederde van de vrouwen vindt het belangrijk om goed op te schieten met de ouders van de schoolvriendjes van hun kinderen. Ruim dertig procent van de vrouwen zegt dat ze hun beste vriendinnen hebben leren kennen via hun kinderen.

BRON: http://vrouw.blog.nl/relatie/2013/04/16/vrouwen-leren-hun-vriendinnen-kennen-via-de-kinderen#more-8808

Er zijn natuurlijk situaties waar het makkelijker is om vriendinnen te worden. Maar het is natuurlijk niet altijd blijvend. Want van zodra de kinderen naar andere scholen gaan, gaat soms de vriendschap ook uit elkaar.
Wanneer kan men van echte vriendinnen en vriendschap praten die er altijd zijn en niet door een situatie even in het leven komen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties