Ziekenhuizen staan stil bij hevig menstrueel bloedverlies

witnieuw

Van 3 t/m 7 juni 2013 is de Draag-Weer-Wit-Week, waaraan ziekenhuizen in heel Nederland deelnemen. De Draag-Weer-Wit-Week staat in het teken van aandacht voor en voorlichting over hevig menstrueel bloedverlies. In aanloop naar de zomermaanden gaan vrouwen, die last hebben van hevig menstrueel bloedverlies, zich weer meer zorgen maken over het dragen van licht gekleurde en dunnere kleding. Dit is een goed moment om aandacht te besteden aan de oorzaken en gevolgen van hevig menstrueel bloedverlies en de medische oplossingen hiervoor. Op www.hevigbloedverlies.nlis een overzicht van deelnemende ziekenhuizen te vinden. Deze lijst wordt nog steeds aangevuld.

Doel Draag-Weer-Wit week

Doel van de Draag-Weer-Wit-Week is bekendheid te geven aan hevig menstrueel bloedverlies, de medische oplossingen voor dit probleem en de ziekenhuizen die deze oplossingen bieden. Ziekenhuizen door heel Nederland organiseren bijeenkomsten waar vrouwen, samen met vrienden, vriendinnen en familie, informatie krijgen over hevig menstrueel bloedverlies. Tijdens deze bijeenkomsten zullen gynaecologen spreken over de mogelijke oorzaken en medische oplossingen. Eveneens is er volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Slopende aandoening

Vrouwen die hevig menstrueren hebben vaak zoveel bloedverlies dat zij hier duidelijk lichamelijke (heftige pijn, vermoeidheid, bloedarmoede), maar ook psychische (schaamte, depressiviteit) klachten van ondervinden. Het is een slopende aandoening en in de gynaecologie een van de meest voorkomende klachten. Veel vrouwen krijgen er na hun 30e of 40e mee te maken, soms na het stoppen met de pil. Myomen of poliepen in de baarmoeder is een van de oorzaken van hevig menstrueel bloedverlies. Echter bij 60% van de vrouwen is er geen duidelijke oorzaak te vinden.

Onderzoek

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft 1 op de 5 vrouwen in Nederland te maken met ongewoon hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Uit onderzoek, in opdracht van Hologic Netherlands BV onder 500 vrouwen in Nederland,  bleek dat ongeveer 50 procent van de Nederlandse vrouwen last heeft (gehad) van overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie. Ruim de helft van deze groep vrouwen had hier nog geen oplossing voor gevonden. Hevig menstrueel bloedverlies werd vooral gezien als iets waar veel vrouwen last van hebben en dat erbij hoort. Daarentegen, bijna 30 procent van de vrouwen uit het onderzoek vond dat het een medische aandoening was waarvoor een oplossing moest worden gezocht.

Lijst van deelnemende ziekenhuizen (deze wordt nog steeds aangevuld, zie www.hevigbloedverlies.nl):

maandag 3 juni 2013, 18.30-21.00 uur

Westfriesgasthuis

maandag 3 juni 2013, 19.30-21.30 uur

Wilhelmina Ziekenhuis Assen

dinsdag 4 juni 2013, 19.00-20.00 uur Waterland Ziekenhuis Purmerend

dinsdag 4 juni 2013, 19.30-21.30 uur Ziekenhuis De Tjongerschans Heerenveen donderdag 6 juni 2013, 19.00-20.00 uur Gynos ZBC Amsterdam

donderdag 6 juni 2013

Medisch Spectrum Twente

AMC Amsterdam

Canisius Ziekenhuis Nijmegen

Diakonessenhuis Utrecht

Franciscus Ziekenhuis Roosendaal Gynaecologisch Centrum Dermout & Albicher

Haga Rode Kruis Ziekenhuis

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Isala Klinieken

Medisch Centrum Amstelveen Medisch Centrum Leeuwarden

Medisch Spectrum Twente St. Anna Ziekenhuis

St. Franciscus Gasthuis Rotterdam

Van Weel Bethesda Dirksland

VU Medisch Centrum

BRON: http://gezondheid.blog.nl/algemeen/2013/04/12/ziekenhuizen-staan-stil-bij-hevig-menstrueel-bloedverlies#more-10491

Als vrouw moet het je maar overkomen, en dan sta je daar. Zie in het overzicht als je naar de link gaat kijken dat ook het UZA van Antwerpen mee doet.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties